Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Seyhan Belediyesi rekor kırdı!
29 Temmuz 2015 / 09:57
Seyhan Belediyesi rekor kırdı!
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, mevcut yolların ihtiyaca göre asfalt kaplama yapılması veya kilitli parke döşenmesiyle ilgili çalışmalarda önceki dönemlere oranla rekor kırdı.

Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü verilerine göre bir plan dâhilinde ilçenin tüm mahalleleri ile bazı kamu kurumlarının taleplerini içeren asfalt kaplama hizmetinde Ocak–Temmuz ayları arasında toplamda 51 bin 616,690 ton asfalt kaplama hizmeti yapıldığı bildirildi.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün Seyhan ilçesi sınırlarında Ocak ayından 10 Temmuz tarihine kadar gerçekleştirdiği kilitli parke rakamları da önceki yıllar ve emsal belediyelerle karşılaştırıldığında bir rekoru gösteriyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ocak 2015 itibariyle ilçe sokaklarında 26 bin 414 metrekarelik kilitli parke çalışması yapıldığını açıkladı.

HER GÜN BİN 200 TON ASFALT DÖKÜMÜ YAPILIYOR

Her gün ortalama Bin 200 ton asfalt dökümü yapılan Seyhan’da asfalt kaplama hizmetinde önceki yıllara uygulanan hatalı yöntemin dışında yeni ve modern bir sistem uygulanıyor. Asfalt dökümü yapılacak sokaktaki mevcut eski asfalt, belediye makine parkına yeni dönemde dâhil edilen asfalt söküm makinesi ile sökülüyor. Yol seviyesinin düzeltilmesiyle birlikte yeni asfalt dökümü bu şekilde yapılıyor. Bu sayede uzun yıllardır hatalı şekilde uygulanan eski asfaltın üzerine yeni asfalt dökülmesi ve yol seviyesinin çok zaman evlerin kapı ve pencere eşiklerini aşmasının da önüne geçiliyor.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar kilitli parke döşenmesi ve asfalt döküm hizmetini çoğu zaman bizzat kendisi denetliyor. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesine dâhil edilen asfalt söküm makinesinin çalışmalarından çok verim aldıklarını belirten Başkan Karalar, “Vatandaşlarımız yıllardır asfalt üstüne asfalt dökülmesi şeklindeki hatalı uygulamadan çok mağdur oldu. En hafif yağışlarda evlere yağmur suyu giriyordu. Zaten kısıtlı imkânlarla aldıkları eşyaları yağmur suyundan heder oluyordu. Yeni yöntemle yol seviyesi yükselmeden yeni asfalt kaplamayı yapabiliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 357 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber