Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Seyhan Belediyesi'ne arama kurtarma ekibi
11 Mayıs 2016 / 13:35
Seyhan Belediyesi'ne arama kurtarma ekibi
Seyhan Belediye'nde arama-kurtarma görevi yapacak özel bir ekip kuruldu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatı ile herhangi bir olası sel, yangın ve deprem gibi doğal afetlerde arama-kurtarma görevi yapacak özel bir ekip kuruldu. Belediye bünyesinde çalışan ve tamamen gönüllük esasına dayalı olarak kurulan ekipte ilk etapta 25 kişi görev alacak.


Kısa adı AKUT olan Arama Kurtarma Derneği’nin Ceyhan’da bulunan eğitim merkezinde 1 haftalık eğim alan ekibi ziyaret edip çalışmalarla ilgili bilgi alan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapılan tatbikatı da izleme fırsatı buldu. Başkan Karalar, deprem bölgesinde bulunan Adana’da doğal afet ve kazalarla ilgili öncelikle halkın bilinçlendirilmesi ve yaşanacak muhtemel olumsuzlukların ardından arama kurtarmaya yönelik profesyonel ekiplerin kurulmasının önemine değindi.

Eğitim merkezinde yapılan tatbikatı izleyen Başkan Karalar, kısa adı SEYKUT olan Seyhan Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ile ilgili bilgilerde verdi. Ekibin doğal afetlerde ilk müdahale ekibi olacağının altının çizen Başkan Karalar, ayrıca ekip içerisinde eğitim birimi kurulup okullarda doğal afetler ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılacağını da belirtti.
Bu haber toplam 850 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber