Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sendikacılardan Sözlü'ye tepki
25 Eylül 2015 / 19:41
Sendikacılardan Sözlü'ye tepki
Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı sendika üyeleri, Şeyh Sait, Seyit Rıza ve İskilipli Atıf Hoca’ya yönelik hakaretlerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Teröre tepki yürüyüşünde yaptığı konuşmada şehit cenazelerine katılan imamlara yönelik eleştirilerde bulunan Başkan Sözlü, “Milli mücadele döneminde de bu millet gevşek din adamları görmüştür. Şeyh Saitleri, Seyit Rızaları, işbirlikçi İskilipli Atıf Hocaları görmüştür. Onlar gibi kalleş ve kancık ruhlu olmayın. Atatürk’ün arkasında olup milli mücadele için Anadolu’yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan İslam alimi, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif’i kendinize örnek alın” ifadelerini kullanmıştı. Sözlü’nün sözlerine ülke çapında tepkiler çığ gibi yağarken, hakaret ettiği isimlerin yakınları da Sözlü hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Memur-Sen’e bağlı sendikacılar da Adana Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Hüseyin Sözlü’nün ifadelerinin halk arasında kin, nefret ve düşmanlık tohumları ektiğini söyledi. 

Şeyh Sait’in oldu bitti ile isyancı gösterildiğini ve İskilipli Atıf Hoca ile Seyit Rıza’nın düzmece mahkemelerle idam edildiğini söyleyen Sezer, “12 Eylül döneminde ülkücü ve devrimci gençlere uygulanan hukuk dışı icraatlar, o dönemde topyekun bir millet üzerinde uygulanmıştır” şeklinde konuştu.

İskilipli Atıf Hoca’nın İzmir’in Yunanlılar tarafından işgaline karşı ilk beyanat veren alimlerden olduğunu söyleyen Sezer, Başkan Sözlü hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Mehmet Akif ile İskilipli Atıf Hoca arasındaki bağdan haberdar olmadığı için ‘Mehmet Akif gibi olun’ diyor. Eminim ki hayatında Sebilürreşad diye bir dergi duymamıştır. Duysaydı eğer o dergide Atıf Hoca’nın ve Mehmet Akif’in beraber yazan iki dava arkadaşı olduklarını da bilirdi. Ayrıca Şapka Kanunu’na muhalefet ettiği bahanesiyle idam edilen İskilipli Atıf Hoca’ya yıllar sonra devlet tarafından iade-i itibar verilmiştir.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yaptığı açıklamalarıyla Seyit Rıza üzerinden Alevi vatandaşları, İskilipli Atıf Hoca üzerinden dindar vatandaşları, Şeyh Said üzerinden de hem dindar hem Kürt vatandaşları açıkça düşman ilan ettiğini söyleyen Mehmet Sezer, Başkan Sözlü’nün bölücülük yaptığını ve millet arasına nifak soktuğunu söyledi. 

Sezer ve beraberindekiler, daha sonra Adana Adliyesi'nde Sözlü hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber