Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sel mağdurlarına yardım
29 Aralık 2019 / 15:20
Sel mağdurlarına yardım
Adana’da yapılacak yardımlar değerlendirildi. Sel felaketinde mağdur olanlara Türk Kızılay ve AFAD'dan yardım.
Adana’da yapılacak yardımlar değerlendirildi
Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda sel mağduriyeti yaşayan vatandaşlara yapılacak yardımlar değerlendirildi.

Valilik makam toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Vali Yardımcıları Murat Süzen ve Zafer Öz, merkez ilçe kaymakamları, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve ilgili diğer yetkililer katıldı.

Vali Demirtaş toplantı sırasında yaptığı kısa açıklamada, sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışıldığını belirterek karşı karşıya kalınan afeti en az hasarla atlatmak için herkesin büyük bir özveri gösterdiğini kaydetti.

Devletin destekleriyle vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını ifade eden Vali Demirtaş, “Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Adana’mızın başına gelen bu felaketi hep birlikte atlayacağız. Herkesin bu hususta üzerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum” dedi.

Toplantıda, Adana’da etkisini gösteren olumsuz hava koşullarından doğan mağduriyetlerin giderilmesi için yapılacak yardımların yanı sıra olay anında AFAD tarafından yapılacak ani yardımlar detayları ile ele alındı.

Sel felaketinde mağdur olanlara Türk Kızılay ve AFAD'dan yardım 
Adana’da yaşanan sel felaketinin ardından Türk Kızılay ve AFAD tarafından yapılan yardımlar, Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla vatandaşlara ulaştırıldı.

Yardım ziyaretleri öncesinde malzeme yüklü tırların bulunduğu alanlarda yetkililerle bir araya gelen Vali Demirtaş, yapılacak dağıtımlarla ilgili bilgiler aldı. Vali Demirtaş daha sonra Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde yoğun yağışlardan sonra mağduriyet yaşayan vatandaşları evlerinde tek tek ziyaret ederek ihtiyaç malzemelerini vatandaşlara iletti.

Vali Yardımcısı Zafer Öz, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve Türk Kızılay Adana Şube Başkanı Y. Ramazan Saygılı’nın da eşlik ettiği ziyaretlerin ardından kısa bir açıklama yapan Vali Demirtaş, darda kalana kucak açmayı hayat düsturu edinen medeniyet anlayışının bir gereği olarak tüm vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Afetin meydana geldiği ilk andan itibaren gerek zararların tespiti gerekse vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi hususunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışmaya başladıklarını ifade eden Vali Demirtaş, “Vatandaşlarımızın yarasını sarmak için devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Ben ilgili bakanlıklarımıza ve bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Her şey vatandaşlarımızın huzur ve refahı için. Bizler mağdur olan hemşehrilerimizin hayat standartlarını normale döndürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 609 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber