Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sel mağdurlarına 3 milyon TL yardım
29 Aralık 2019 / 15:46
Sel mağdurlarına 3 milyon TL yardım
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’da şiddetli yağmurdan dolayı evleri zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hükümetin maddi yardım gönderdiğini ve Valilik üzerinden herkese dağıtılacağını ifade etti.

Adana’da 4 gün boyunca süren sağanaktan dolayı birçok ev ve iş yeri zarar gördü. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de zarar gören yerlerde incelemelerde bulunmak üzere Adana’ya geldi. Çelik, kent protokolü ile yağmurdan zarar gören Yüreğir ilçesine bağlı Yüreğir Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde oturan vatandaşları ziyaret etti, evlerde incelemelerde bulundu.

Çelik, burada Valilik tarafından hasar gören 3 bin 500 evin tek tek tespit edildiğini, atlama olmadan bunların kayıt altına alındığını ve mahalleye kentsel dönüşümle 500 konut yapılacağını kaydetti. Çelik, “Cumhurbaşkanımız talimat verdi, hükümet parayı gönderdi. Valilik üzerinden hepinize tek tek dağıtılacak. Allah beterinden saklasın. Çok üzüldük” dedi.

İnceleme sırasında evi sular altında kalan yaşlı bir kadın ağlayarak Çelik’e sarıldı. Her şeyini kaybettiğini söyleyen yaşlı kadın, “Yatacak yerim yok. Oğlumun yanında kalıyorum. Yatacak bir çekyatım bile yok” diyerek yardım istedi. Çelik, gerekli yardımların yapılacağını söyleyerek, “Allah sağlık versin. Büyük bir afet oldu.1960 yılından beri düşmeyen yağmur geldi. Şükür ki can kaybı yok. Sen üzülme” diye konuştu.


Ömer Çelik: “Adana’ya 41 milyonluk hibe şeklinde yardımlar yapılmaktadır”
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’ya 41 milyonluk hibe şeklinde yardımlar yapıldığını belirterek, “3 bin 668 kişiye şu an kadar hesapları var ise hesaplarına yoksa Ziraat Bankası’nda adlarına hesap açılarak hesaplarına bin TL para yatırıldı“ dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yüreğir Belediyesi’nde Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek koordinasyon toplantısı yaptı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Çelik, ”Adana’mız 1960 yılından beri görülmemiş sel ve afetle karşı karşıya kaldı. Burada ciddi miktarda hasar ve zarar söz konusu. En büyük tesellimiz hiçbir vatandaşımızın hayatını kaybetmemiş olmasıdır” dedi.

”Valilikler kurulan risk koordinasyon merkezi, tüm belediye başkanlarımızın bu krize müdahale ederken ortak bir dayanışma içinde hareket etmesi, bütün sivil toplum örgütlerinin gereken duyarlılığı göstermesi son derece önemli oldu” diyen Ömer Çelik, “Çok büyük can kayıplarıyla karşı karşıya kalınabilirdi. Ama ilk andan itibaren emniyet güçlerinin, jandarmanın askerlerimizin verilen talimatlarla vatandaşlarımızı uyarması. Afet başladığı andan itibaren camilerden anons yapılarak 1’inci katların terk edilmesi istenmesi anonsları yapıldı. Valiliğin kriz koordinasyon merkezinin istikrarlı bir şekilde olaya müdahale etmesi, vatandaşlarımızın üst katlara çıkması sayesinde Allah’a şükür bir can kaybı olmadı“ diye konuştu.

Adana’ya 41 milyon TL’lik hibe
Buradaki zararlar için hükümet adına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geldiğini ve son derece önemli çalışmalar yaptığını belirten Çelik, “Milli Eğitim Bakanımız okulda oluşan zararlar için 500 bin TL’lik ödenek sağlamıştır. Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığımız vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için 5 milyon TL Merkez Bankasına gönderdi. Adana’ya 41 milyonluk hibe şeklinde yardımlar yapılmaktadır. Bunun tabi devamı da gelecek” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara 3 milyon 742 bin TL’lik yardım
Ömer Çelik, ”3 bin 668 kişiye şuan kadar hesapları var ise hesaplarına yoksa Ziraat Bankasında adlarına hesap açılarak hesaplarına bin TL para yatırıldı. 3 milyon 742 bin TL’lik kaynak bankada vatandaşlarımızı hesaplarındadır. Bundan haberi olmayan vatandaşlarımızın gidip paralarını alabilirler” dedi.

Adana’ya 2 bin toplu konut yapılacak
4 ilçeyi kapsayacak şekilde 2 bin konutlu kentsel dönüşüm başlatacaklarını belirten Çelik, ”Şehit Erkut Akbay 500, 19 Mayıs 500, PTT Evleri 500 ve Sinan Paşa Mahallesi’nde 500 konut yapılacaktır” dedi.
Bu haber toplam 660 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber