Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Şehitler tekbirlerle uğurulandı
11 Mayıs 2016 / 13:47
Şehitler tekbirlerle uğurulandı
Şehitler polis memuru Ahmet Çam ile bomba imha görevlisi Ferhat Arslan için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören yapıldı.

Ferhat Aslan'ın polis okulunda okuyan kızı Esra Arslan ise babasının kıyafetleri ve ayakkabılarını giyerek törene katıldı. Van'da İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova sokakta PKK'lıların döşediği patlayıcıyı imha etmeye çalışan bomba uzmanı Ahmet Çam ve bomba imha görevlisiFerhat Arslan meydana gelen patlamada şehit oldu.

Bugün iki şehit için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Tören, saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

ŞEHİDİN BEBEĞİ ALİ EYMEN TÖREN BOYUNCA AĞLADI

Törende şehiterin yakınları tabutlara sarılarak sinir krizi geçirip gözyaşı döktü. Şehit Ahmet Çam'ın 1.5 yaşındaki oğlu Ali Eymen'in tören boyunca durmadan ağlaması yürekleri dağladı.

Şehit Emniyet görevlisi Ferhat Aslan'ın polis okulunda okuyan kızı Esra Arslan ise babasının kıyafetleri ve ayakkabılarını giyerek törene katıldı.

'KAHROLSUN PKK' SLOGANLARI

Katılanların gözyaşını tutamadığı tören sonrası, şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı tabutları polisler ve törene katılanlar tarafından tekbirler ve kahrolsun PKK sloganları atılarak uçağa ve ambulansa taşındı. Şehit Ahmet Çam'ın cenazesi Ankara'ya Ferhat Aslan'ın cenazesi ise Van Akköprü Mezarlığı'nda defnedilmek üzere Norşin Camii'ne götürüldü.

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber