Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Şehit Piyade Er için tören düzenlendi
12 Eylül 2015 / 10:32
Şehit Piyade Er için tören düzenlendi
Piyade Er Gökhan Çakır için Adana'daki 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Hatay'da Suriye sınırında devriye görevi sırasında açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Er Gökhan Çakır için Adana'daki 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.


Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından törenin yapılacağı 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'na getirilen şehit Çakır için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından şehit Çakır’ın özgeçmişi okundu.

Burada konuşan Piyade Üsteğmen Ömür Sert, Suriye topraklarındaki terör örgütü faaliyetlerinin yanı sıra bölgedeki otorite boşluğundan faydalanarak ortaya çıkması muhtemel diğer terör grupları ve yoğun sığınmacı hareketleri ile yasa dışı geçişlerin Türkiye'nin güvenliği için tehdit oluşturduğunu belirtti. Hudut birliklerinin bu tehdidi bertaraf için ettikleri yemine sadık kalarak, zaman mefhumu gözetmeksiniz her türlü hava şartlarında büyük cesaret ve fedakarlıkla görev yapmaya bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğinin altını çizen Sert, Türkiye Cumhuriyeti devletini parçalamaya çalışan her türlü teşebbüsün geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de daima hüsrana uğrayacağını söyledi.

Adana Müftüsü Arif Gökçe'nin yaptığı duanın ardından şehidin cenazesi, İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndan askeri uçakla İzmir'e gönderildi.

Törene, Vali Mustafa Büyük, Adana Garnizon Komutanı ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin katıldı.
Bu haber toplam 754 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber