Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Şehit Haberi Böyle mi Verilir
16 Eylül 2015 / 19:08
Şehit Haberi Böyle mi Verilir
Hatay'ın Hassa ilçesi Kaymakamı Mustafa Pala, şehit haberini kameralar eşliğinde aileye verince kamuoyu tarafından eleştirildi.

Hakkari'de terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal’ın Hatay’ın Hassa İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü.

KAYMAKAM BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Oğullarının şehit olduğu haberini ise aileye Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ve diğer yetkililer verdi. Ancak şehit haberinin kameralar eşliğinde verilmesi ve şehit annesinin acı haberi alış görüntülerinin yayınlanması büyük tepki topladı. Evladının şehit olduğundan o ana kadar haberi olmayan anne Feride Tuhal büyük şok yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu.

BASINA ASLA HABER VERİLMİYOR

Aslında şehit haberini aileye Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri özel bir prosedürle veriyor. Bu acı haberi verme görevi ise il ya da ilçedeki Emniyet Müdürlüğü'nün Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nden bir görevli emniyet mensubu veriyor ve basına asla haber verilmiyor. Öte yandan illerde vali ilçelerde ise kaymakam haberi kendisi vermek istediği zaman, haberin nasıl verileceğine ilişkin yönteme de kendisi karar veriyor.

KELİMELER BOĞAZINDA DÜĞÜMLENDİ

Şehit babasının elini bırakmayan Kaymakam Pala'nın oldukça üzgün olduğu, kelimeleri toparlayamadığı ve kelimelerin boğazında düğümlendiği de dikkatlerden kaçmadı. Basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makineleriyle içeri alınması ve cihazlar kayıttayken şehit haberinin verilmesi ise kamuoyu tarafından sert dille eleştirildi.

Şehit polis memuru Mehmet Tuhal’ın Yukarı Bucak Mahallesi’nde oturan ailesine acı haberi, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay verdi. Acı haberi Kaymakam Pala’nın ağzından duyan şehidin aynı ismi taşıyan 75 yaşındaki babası Mehmet Tuhal ve 65 yaşındaki annesi Feride Tuhal gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babasına hazırda bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

Kaynak : Ajanslar

Bu haber toplam 504 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber