Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Şehir stresi kanser ediyor
30 Mayıs 2014 / 17:05
Şehir stresi kanser ediyor
Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İhsan Karslıoğlu, köylerde stressiz yaşayanlara göre kentlerde iş hayatlarında yorulan ve yıpranan kişilerde kanser hastalığının daha fazla görüldüğünü söyledi.

Medical Park Elazığ Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr.İhsan Karslıoğlu, kanser ile ilgili vatandaşları ilgilendiren bilgiler verdi. Radyasyon Onkolojisi'nin kanser tedavisi yöntemlerden biri olan radyoterapi konusunda uzmanlaşılan bir alan olduğunu vurgulayan Uzman Dr. Karslıoğlu, "Radyoterapi İyonizan radyasyonun tedavi amacı ile kullanılmasıdır. Radyoterapi operasyon öncesinde, sırasında ve sonrasında kullanılır. Kesin olarak sebebi bilinmeyen kanserin iki grup risk faktörü vardır. Kanser için risk faktörleri yaşam şekillerine, yaşa, cinsiyete ve aile öykülerine bağlı olarak değişir. Bir başka risk grubu ise sigara, alkol kullanımı, güneş altında kalma, aşırı derecede röntgen ışınına maruz kalma, kimyasal maddeler ile kötü beslenme gibi çevresel faktörlerdir. Kanser her yaşta görüldüğü gibi orta ve ileri yaş grubunda daha fazla rastlanmaktadır. Yakın akrabaları kanserden ölenlerin çoğunluğu 'kanser olacak mıyım' kaygısı taşır. Bir kaç özel durum dışında kanserin yüzde 95'inin kalıtsal olarak geçmediğini söyleyebiliriz" dedi.

Prostat, rahim ve göğüs kanserlerinin kadın ve erkek hormonlarının vücutta fazla miktarda devamlı yapımı veya dışarıdan vücuda verilmesi sonucu sık görüldüğünü ifade eden Dr. Karslıoğlu, köylerde stressiz yaşayanlara göre kentlerde yaşayanlarda daha fazla kansere yakalandığını söyledi. Dr. Karslıoğlu, "Örneğin kırsal alanlarda basit ve endişesiz hayat yaşayanlara göre, kentlerde oturup iş hayatlarında yorulan yıpranan kişilerde kanser daha fazla görülmektedir. Günümüzde milyonlarca insan kanserli ya da kanseri tedavi edilmiş olarak yaşamaktadır. Kanser tanısı ne kadar erkan başlarsa başarıya ulaşma şansı o kadar yüksek olur" şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 400 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber