Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
şçilere
06 Ağustos 2016 / 18:47
şçilere "Sabredin, 15 Temmuz'da Her Şey Düzelecek" Demişler
Adana'da sahibi darbe girişiminden önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan mobilya firmasında çalışan bir grup işçi, 2-3 maaş olan alacaklarının ödenmeden iş akitlerinin feshedilmesine tepki gösterdi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Yağmur Mobilya Fabrikası'nda çalışan bir grup işçi, yaklaşık 500 çalışanın iki hafta içerisinde işten atılması nedeniyle fabrika önünde toplandı.

Haziran ayındaki FETÖ/PDY operasyonunun ardından sahibi tutuklanan fabrikanın yönetimine tepki gösteren işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

İşçilerden Yasin Karaçil, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocak ayından itibaren maaşlarının geç ödendiğini, 2-3 maaş da alacakları olduğunu söyledi.

İki hafta içerisinde 500 işçinin işten çıkarıldığını anlatan Karaçil, "Gece, bölüm ustaları işçileri arayarak fabrikada toplu çıkış verildiğini söyledi. Bunun üzerine fabrikaya geldik. Alacaklarımıza dair bir şey söylenmedi. İflasın eşiğinde olduklarını söylüyorlar." ifadesini kullandı.

"15 Temmuz şüphesi"

Karaçil, mayıs ayında bir fabrika yöneticisinin işçilerle toplantı yaptığını aktararak şöyle konuştu:

"Bize, '15 Temmuz'da bu fabrika düzelecek' denildi. Bizim tahminimiz bunların darbe girişiminden haberi vardı. Zaten patronumuz FETÖ'ye destek olduğu iddiasıyla cezaevine gönderildi. Darbe girişiminden bir ay önce çoğu evrakları araçlara yükleyip götürdüler. Devletten bizim derdimize çare bulmalarını istiyoruz. Daha önce AK Parti'ye oy vermemizi isterlerdi, son seçimde oy vermememiz için bize baskı yaptılar."

Diğer işçiler de fabrika yetkilisinin kendilerine de iş bırakmamalarını, "15 Temmuz'da bu fabrika ayağa kalkacak" dediğini iddia etti.

İşçiler, dün 50 bin metre kumaşın usulsüz şekilde kamyonlara yüklenerek fabrikadan çıkarıldığını savunarak, bunu da cep telefonu kamerasıyla kaydettiklerini belirtti.

Fabrikanın sahibi Yağmur Akkülah, 10 Haziran'da Adana merkezli 12 ilde düzenlenen ve 30 kişinin gözaltına alındığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından çıkarıldığı mahkemece, "terör örgütüne finans sağlamak ve terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Bu haber toplam 719 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber