Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Savcı, Eşini Öldüren Kocaya İndirim Yapılmamasını Talep Etti
07 Nisan 2015 / 16:06
Savcı, Eşini Öldüren Kocaya İndirim Yapılmamasını Talep Etti
dana'da kendisini aldattığından şüphelendiği eşi 44 yaşındaki Halime Yelmez'i elleriyle boğarak öldüren 47 yaşındaki Hasan Yelmez'in yargılanmasında sona gelindi.

Adana'da kendisini aldattığından şüphelendiği eşi 44 yaşındaki Halime Yelmez'i elleriyle boğarak öldüren 47 yaşındaki Hasan Yelmez'in yargılanmasında sona gelindi. Savcı, Hasan Yelmez hakkında eşini tasarlayarak öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isterken, tahrik hükümlerinin uygulanmamasını talep etti.

Özel bir şirkette forklift operatörü olarak çalışan Hasan Yelmez, 14 yıl önce evlendiği ve 2 çocuğunun annesi Halime Yelmez'in kendisini aldattığından şüphelenmeye başladı. İddiaya göre eşinin cep telefonuna internetten program yükleyerek konuşmalarını dinleyen Hasan Yelmez, eşi ile birlikte çalıştığı özel güvenlik görevlisi M.S.'nin samimi konuşmalarını dinledi. Aldatıldığına emin olan Hasan Yelmez eşi Halime Yelmez'e durumu anlattı. Geçen 7 Eylül'de merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan tartışma sonucu Hasan Yelmez eşini elleriyle boğarak öldürdü. Hasan Yelmez tutuklandı.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA SUNİ TENEFFÜS YAPMIŞ

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Hasan Yelmez, eşinin çalışmaya başladıktan sonra değişmeye başladığını belirterek, "Giyimi kuşamına önem veriyor ayna önünde uzun vakitler geçiriyordu. 14 yıllık eşimi tanıyamaz olmuştum. Bana karşı ilgisiz davranmaya başladı. Evde sürekli M.S. isimli birisinden övgüyle bahsediyordu ve bu kişiyle sık sık telefonla konuşuyordu. Bunun üzerine şüphelenmeye başladım. İnternetten indirdiğim programlar sayesinde eşim ve M.S.'nin arasındaki konuşmaları dinledim. Telefonunu dinlediğim sırada eşim, M.S.'ye 'Gözlerine baktığım zaman yaşadığımı anlıyorum' dediğini duyunca dünyam yıkıldı. Eşimle konuştuğumda inkar etti. 'İşine gelmiyorsa git' diye bağırdı. Bu sırada kendimi kaybettim. Tek elimle boğazını sıkmaya başladım. Hareketsiz şekilde yere yığılınca suni teneffüs ve kalp masajı yaptım ama hareket etmiyordu" diye savunma yaptı. Halime Yelmez'in kızı H.Y. ise babası Hasan Yelmez'in çok kıskanç olduğunu kaydederek, "Annemin boşanmak istediğini biliyorum. Babamın annemi ölümle tehdit ettiğini duydum" dedi.

DUYGUSAL İLİŞKİMİZ OLDU

Halime Yelmez'in ilişkisi olduğu iddia edilen M.S. duruşmada tanık olarak ifade verdi. Halime Yelmez'le duygusal ilişkileri olduğunu kabul eden M.S., "Ben önceden istemiyordum daha sonra olaya kendimi kaptırdım. Kendisi aradıkça bende aradım" diye ifade verdi.

Mütalaa veren duruşma savcısı, Hasan Yelmez'in eşini tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını isterken tahrik hükümlerinin uygulanmamasını talep etti. Mahkeme heyeti, karar verilmesi için duruşmayı erteledi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Duruşma ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği ile Halime Yelmez'in ailesi İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Dernek yöneticisi Elif Kara, savcının mütalaasını yerinde bulduklarını belirterek, "Bugün bu savcının mütalaasının tüm hakim ve savcılara örnek olmasını istiyoruz. Tüm savcı, hakimlere ve devlet yetkililerine çağrıda bulunuyoruz. Kadın cinayetlerinin gerçekten durdurmak için, indirimlerin önünü alınması gerekiyor. Bu anlamda bu duruşma örnektir" dedi.

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Ebru Çatıkkaş ise Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından Türkiye'de 48 kadının öldürüldüğünü söyledi.

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber