Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Şanlıurfa'da 2 polis şehit oldu
22 Temmuz 2015 / 15:18
Şanlıurfa'da 2 polis şehit oldu
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde görevli polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar, birlikte kaldıkları evde başlarından kurşunlanarak öldürüldü.

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli  25 yaşındaki Okan Acar ile Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 24 yaşındaki Feyyaz Yumuşak, bu sabah görevlerine gitmedi.

Cep telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine mesai arkadaşları, iki polisin Kepez Mahallesi TOKİ Konutları'nda ortak kiraladıkları daireye gidince korkunç gerçekle karşılaştı. Kaldıkları iki ayrı odada başlarına tabancayla birer el ateş edilerek öldürülen Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın cesetleri yataklarında kanlar içinde bulundu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Şanlıurfa Valisi  de haber üzerine ilçeye gitti.

 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bir daire dışında binadaki diğer dairelerde oturanların tamamının tatilde olduğu belirlendi. Binada oturan ailenin de silah sesini duymaması, çifte cinayetin susturuculu silahla işlendiğini gündeme getirdi. Daire kapısında herhangi bir zorlama olmaması, önce polislerden birinin arkadaşını öldürdükten sonra intihar etmiş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Ancak olayda kullanılan silahın evde bulunmaması üzerine, çifte cinayeti üçüncü bir kişinin işlediği ve bu kişinin de tanıdık olduğu ihtimalini güçlendirdi. Savcılık polislerin cep telefonu kayıtlarını incelemeye aldı.

Yetkililer, yapılacak otopsinin ardından polis Feyyaz Yumuşak'ın cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Niğde'ye, Okan Acar'ın cenazesinin de Kırşehir'e gönderileceğini söyledi.

EVDE KALAN 3. POLİSİN NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Öte yandan, evde 3 polis arkadaşın ikamet ettiği belirtilirken, 3. polisin ise nerede olduğu henüz öğrenilemedi. Polislerin hayatını kaybettiği binanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

BELEDİYE BAŞKANI: PKK YAPMIŞ OLABİLİR

Bu arada Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, ev arkadaşı olan 2 polis memurunun öldürülmesinin terör saldırısı olabileceğini söyledi.

Daha önce PKK'nın Suriye kolu olan PYD mensuplarınca otomobilinin geçiş güzergahına bomba konularak düzenlenen suikasttan kurtulan Başkan Atilla, polislerin de PKK mensuplarınca  edilmiş olabileceğini ileri sürdü.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: KAPIDA

ZORLAMA YOK

 

Şanlıurfa Valiliği tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada polis memurlarının kaldığı evin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilemediği vurgulandı. Valiliğin açıklaması şöyle:

"Bugün saat 10 civarında Ceylanpınar İlçesi Bahçelievler mevkiinde 2 polis memurumuz ikamet ettikleri evde ölü olarak bulunmuştur. Biri Terörle Mücadele Şubesi diğeri Çevik Kuvvette görevli olan polislerimizin evlerinin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilmemiştir. Olayın aydınlatılmasına yönelik savcılık ve güvenlik güçlerimizin incelemeleri devam etmektedir."

ARKADAŞINI ÖLDÜRÜP, İNTİHAR ETMİŞ OLABİLİR

Olayla ilgili çok yönlü araştırma devam ederken, olayın terör saldırısı olup olmadığı konusu henüz netlik kazanmadı. Polislerin oturdukları bölgenin güvenli olduğu belirtilirken, bazı yetkililer polislerden birisinin cinnet getirip arkadaşını şehit ettikten sonra intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu kaydetti.

HDP'Lİ ÇALIŞKAN: TERÖR BAĞLANTISI YOK

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, Ceylanpınar'da evlerinde ölü olarak bulunan iki polisle ilgili olayda yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre terör bağlantısının bulunmadığını bildirdi.

Bu haber toplam 1,283 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber