Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sanayi Sitesi'nde 'dere' isyanı
08 Ocak 2018 / 08:49
Sanayi Sitesi'nde 'dere' isyanı
Metal Sanayi Sitesi'nin önceki gün etkili olan sağanak yağışta yenileme çalışmaları tamamlanmayan pis su kanalı...

Adana'da alt yapısı yenilenen Metal Sanayi Sitesi'nin önceki gün etkili olan sağanak yağışta yenileme çalışmaları tamamlanmayan pis su kanalının taşmasının ardından Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan, "Yağmur suyu bir yandan, bu kanaldan gelen su bir yandan bütün iş yerlerimiz yarım metreye yakın su doldu. Bu ihaleyi neden bitirmiyorlar?" dedi.


Doğu Akdeniz bölgesini etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle 5 Ocak'ta Adana'nın pek çok yerinde su baskını yaşandı. Seyhan ilçesinde alt yapı hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl iyileştirildiği Metal Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanda ise Devlet Su İşlerinin (DSİ) sorumluluğundaki pis su kanalının taşması, sanayi sitesindeki taşkının daha da büyümesine ve çevrenin kirlenmesine neden oldu.

800 iş yerinin bulunduğu Metal Sanayi Sitesi'nde 450 iş yerini temsil eden Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Özcan, sağanak yağışın verdiği zararın üstüne bir darbenin de DSİ sorumluluğundaki pis su kanalından geldiğinin altını çizerek, 2 yıl önce kanalın iyileştirilmesi için başlatılan ihalenin hala tamamlanamadığını öne sürdü.

İhale süreciyle ilgili kandırıldıklarını iddia eden Özcan, şunları söyledi:
“Sürekli bugün bitti, yarın yapılacak diye oyalıyorlar. Çalışmanın bir kısmı tamamlandı ancak devamı yapılmadı. Sitemizde yağmur suları taşmasın diye kanalizasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Büyükşehir'in yaptığı 2 köprüde sorun yok ama daha aşağıda köprülerimiz daraldığından dolayı buradan gelen su orada daralıyor, şişme yapıyor. Şişme yapınca da sanayi sitemizi sular içinde bırakıyor. Yağmur suyu bir yandan, bu kanaldan gelen su bir yandan bütün iş yerlerimiz yarım metreye yakın su doldu. Bu ihaleyi neden bitirmiyorlar? Bizi kandırıyorlar ihale yapıldı diye. 2 senedir bu proje sürüyor, neden bu insanları hor görüyorlar, üzüyorlar? Çok büyük maddi zarar oldu iş yerlerinde. Tespit ettiğimiz en küçük hasar sadece bir iş yerinde 25 bin lira. Daha büyük rakamlar var ancak henüz tespit edemedik.”
Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber