Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sanatçı Murat Göğebakan Anıldı
01 Ağustos 2017 / 09:51
Sanatçı Murat Göğebakan Anıldı
Adanalı sanatçı Murat Göğebakan ölümünün 3'üncü yılında memleketi Adana'da anıldı.

Murat Göğebakan Kültürevi'nde düzenlenen programa, annesi Hatice Göğebakan, oğlu Bülent Göğebekan, kardeşi Ferhat Göğebakan ve  YüreğirBelediye Başkanı  Mahmut Çelikcan ile sevenleri katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Göğebakan'ın hayatını anlatan slayt gösterisi izletildi. Bu sırada Göğebakan'ın annesi ve oğlunun ağladığı görüldü.

Anne Göğebakan, yaptığı konuşmada, oğlunun acısının halen tazeliğini koruduğunu belirterek, "Bir anne olarak onu unutmak mümkün değil. Murat benim arkadaşımdı, can yoldaşımdı, oğlumdu her şeyimdi. Ben onunla büyüdüm, o benim sırdaşımdı. 3 yıl nasıl geçti bilmiyorum. Tarifi olmayan hüzün içerisindeyim." dedi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunu bu kadar çok sevdiğini bilmediğini dile getiren Göğebakan, "Unutulmadığı için Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Murat'ı bu kadar sevdiklerini inanın bilmiyordum. Keşke Murat uyanıp bir baksa  Türkiyekendini ne kadar çok seviyor. Murat benim oğlum olduğu için çok gurur duyuyorum." ifadesini kullandı.

Bülent Göğebakan da babasının vefatına kabullenmenin çok zor olduğunu dile getirdi.

Yüreğir Belediye Başkanı  Mahmut Çelikcan ise  Murat Göğebakan'ın  Adana'nın uluslararası arenada yetiştirdiği çok önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Çelikcan, sanatçıyı erken yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

"Sevgi Adamı  Murat Göğebakan"

Adana'da 1968'de dünyaya gelen Göğebakan, anne ve babasının işi dolayısıyla çocukluğunu  Almanya ve  Adana'da geçirdi. "Ben Sana Aşık Oldum" isimli ilk albümünü 1997'de müzikseverlerle buluşturan sanatçı, Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" ödülüne layık görüldü.

Sanatçının, 2002'de yayımladığı "Ay Yüzlüm" albümü, MÜYAP'ın "En Çok Satan Albüm" ödülünü aldı. 2009'un mayıs ayında grip olduğu düşüncesiyle gittiği hastanede kan kanseri olduğunu öğrendi. Tedavi gören sanatçı, 2010'da hastalığını yenerek müzik hayatına devam etti.

Göğebakan, 2014'te  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan için "Uzun Adam" şarkısını besteledi.

?Hastalığı 2013'te nüksedince yeniden tedavi gören sanatçı, 31 Temmuz 2014'te 46 yaşında hayatını kaybetti.

Bu haber toplam 769 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber