Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Saldırı sonrası Rusya'dan ilk açıklama!
04 Eylül 2018 / 16:57
Saldırı sonrası Rusya'dan ilk açıklama!
Rusya, İdlib'e saldırının bir ardından açıklama yaptı. Kremlin'den yapılan açıklamada, "İdlib teröristlerin yuvası" ifadeleri kullanılırken, bölgedeki son durumun Tahran'da yapılacak olan üçlü Suriye zirvesinde ele alınacağı belirtildi. Rusya, ABD Başkanı
usya'ya ait savaş uçaklarının ve Esed rejiminin İdlib'e saldırısının ardından Kremlin'den son dakika bir açıklama yapıldı.
 
Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, "İdlib'deki son durum Tahran Zirvesi'nde ele alınacak. Trump'ın uyarıları sorunun çözümü için yardımcı değil. İdlib'deki teröristler Rus üsleri için tehdit" denildi. Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın uyarılarının probleme kapsamlı bir yaklaşım sunmadığı belirtildi.
 

TRUMP'IN TWİTTER AÇIKLAMASINDAN SAATLER SONRA SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Bunun dışında ABD Başkanı Donald Trump’ın dün geceki sosyal medya paylaşımı da dikkat çekiciydi. Trump daha önce hakaret ettiği Beşar Esed’den "Suriye Devlet Başkanı" diye bahsetti.

ABD Başkanı Rusya ve İran’ı uyardı, "İdlib’te saldırılara müsaade etmeyin" dedi.

Bu açıklamadan saatler sonra Rusya İdlib'i vurdu

SİVİL KATLİAMDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Bölgede silahlı muhaliflerin yanı sıra, 4 milyona yakın sivil bulunuyor. Birleşmiş Milletler (BM) İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunmuştu.

Rus savaş uçakları tarafından başlatılan ve Esed'in karadan desteklediği saldırı ile bölgede katliam yapılmasından endişe ediliyor.

KAYNAK: HABER7
Bu haber toplam 1,559 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber