Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Saldırı sonrası HDP'den ilk açıklama
21 Temmuz 2015 / 08:56
Saldırı sonrası HDP'den ilk açıklama
Suruç'taki saldırı sonrası ilk açıklamayı yapan HDP'liler, güvenlik zaafiyeti olduğunu ileri sürüp devleti suçladı.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, ŞanlıurfaSuruç'ta patlama olduğu sırada Kobani'ye geçecek olan gençlerin basın açıklaması için toplandığına dikkat çekerek, patlamada canlı bomba ihtimali üstünde durduklarını söyledi.

"NET BİR BİLGİ YOK"

Çoğunlukla İstanbul'dan gelen Türk ve Kürt gençlerin Kobani'ye geçmek için en son kendisinden yardım istediğini belirten Buldan, bu gençlerin Kobani'de 3-4 günlük etkinlik çerçevesinde kütüphane, park ve orman yapmayı planladıklarını kaydetti. Buldan, ölü ve yaralı sayısı hakkında şu an ellerinde net bir bilgi olmadığını da belirtti.

"HESABI VERİLECEKTİR"
Habertürk canlı yayınına katılan HDP Milletvekili Leyla Güven de, "Ben yoldayım 15 dakika sonra orada olacağım. Katliam büyük. Canlı bomba olma ihtimali çok yüksek. Yaralılar bile parçalanmış. Bu katliamı planlayanlar tarihte lanetlenecekler. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak da güvenlik sağlanamamışsa bunun sorumluluğu gerçekten ağırdır, hesabı verilecektir. Çok büyük bir katliam yaşandı. Ölü sayısı için kuşkulu bilgiler veriliyor, grupta canlı kalmadığı söyleniyor" açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber