Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Saimbeyli şehidini uğurladı!
28 Eylül 2015 / 08:31
Saimbeyli şehidini uğurladı!
23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.


Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun eve gelmesiyle birlikte İslam Mahallesi'nde oturan şehidin annesi ve babası Bayram Çakar ise metanetini korudu. Cenaze aracında bulunan tabuta sarılan şehidin kız kardeşi gözyaşlarına hakim olamadı. Burada anne ve ağabey tabuta sarıldı. Şehidin ağabeyi Enver Çakar, “Bizler ağlayarak o itleri sevindirmeyeceğiz. Gerekirse bende gidip şehit olmaya hazırım “dedi.

Amca Mehmet Çakar ise, “Bizde şehit olmaya hazırız bir Alimiz gitti biz de şehit olmaya hazırız” dedi.

Burada helallik alınmasının ardından Şehid Ali Çakar'ın naaşı şehir futbol sahasına götürüldü. Burada kılınana cenaze namazının ardından askeri bando eşliğinde askerlerin omuzunda mezarlığa getirildi. Mezarlığa getirilmesi sırasında şehidin kız kardeşi ağabeyinin fotoğrafının taşıyan askerin yanında ağabeyine bakarak geldi. Ağabey Enver Çakar ise fotoğrafı taşıyan askeri öptü.

Törene Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Jandarma komutanı Albay Ünsal Bulut, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile askeri ve mülki erkan ile büyük bir kalabalık katıldı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar’ın iki yıldan bu yana uzman çavuşluk yaptığı daha öncesi de ilçede baba mesleği olan tatlıcılık yapıp cam tabla ile kıvrım tatlı sattığı öğrenildi.
Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber