Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Saimbeyli’de kurtuluş coşkusu
19 Ekim 2016 / 14:19
Saimbeyli’de kurtuluş coşkusu
Adana'nın Saimbeyli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Kutlama törenlerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu, Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Adana İl Jandarma Komutanı Fatih Yılmaz, Saimbeyli Emniyet Amiri Süleyman Doğantekin, siyasi parti ilçe temsilcileri, Saimbeyli halkı ve konuklar katıldı. Kortejde, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana'dan gelen sembolik Kuva-yi Milliye çeteleri de yer aldı.
 
Sabah saatlerinde Saimbeyli Kaymakamlığına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra protokol, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde oluşturulan kortejle yeni yapılan şehitliğe yürüdü. Şehitlikte açılış yapıldı ve dua okundu.
 
Kurtuluş programı ve kutlamaların ardından 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın açılışı yapıldı. Daha sonra tiyatro, konferans ve düğün salonu olarak yenilenen 400 kişilik Saimbeyli Kültür Salonu'nun açılışı gerçekleştirildi.
 
"Çağdaşlaşır ve zenginleşirsek, şehitlerimize karşı görevimizi yerine getirmiş oluruz"
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyetin temellerinin kurtuluş mücadelesiyle atıldığını belirterek, Saimbeylililerin huzur içinde yaşadığı sırada, emperyalist güçlerin girişimleri ve zulmüyle kurtuluş mücadelesi verildiğini kaydetti. Başkan Sözlü, "Zamanında Saimbeyli'de bulunan Ermeni topluluğunun şimdi burada bulunmaması da emperyalistlerin oyununun sonucudur. Bölgenin etnik yapısını fırsat bilen emperyalistler nedeniyle, buranın bütün halkları ağır bedel ödemiştir. Bunlardan ders almalı ve geleceğe öyle yürümeliyiz. Dış güçlerin, siz zayıf olduğunuzda uygulayacak bir programı daima vardır. Biz bir, iri ve diri olmalıyız. Geleceğimizi, aramızdaki görüş ve inanç farklılıklarını temele koymayarak inşa etmeliyiz. Yaşadığımız toprakları daha yaşanabilir yerler haline getirmeliyiz. Örneğin Saimbeyli insanı, doğup büyüdüğü topraklarda refah toplumunun bir parçası haline gelmeli. Bize düşen bu topraklara değer katmak, insanımızı mutlu etmektir. Dünyanın en çağdaş milletleri, devleri arasına girmek için üzerimize düşeni yapmalıyız. O zaman aziz şehitlerimiz ve ecdadımıza karşı görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bir kez daha aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerini, üniter yapımızı korumak için şehit olan güvenlik görevlilerimizi, DAEŞ'e karşı savaşan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Cenab-ı Allah kahraman ordumuza güç versin" dedi.
 
Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu da, kurtuluş mücadelesinde yaşananların önemine değindi, Türk milletinin kahramanlık destanı yazarak, geleceğe bağımsız bir şekilde uzandığını ifade etti.
 
"Bize düşen birliğimizi, beraberliğimizi korumak"
 
Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, bundan 96 yıl önce Saimbeyli'de, emperyalistlerin ve onların yerli uşaklarının gerçekleştirdiği katliamlar yaşandığını söyledi. Başkan Gökçe, "Allah'ın izni ve halkımızın dirayetiyle düşman bertaraf edilmiş ve kurtuluşun, zaferin gururu yaşanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve seve seve şehadete yürüyen şehitlerimizin bu zaferini anmak ve kutlamak için buradayız. 18 Ekim 1920'de Saimbeyli'de, çeşitli tarihlerde de yurdumuzun dört bir yanında Müslüman Türk Milleti'nin kazandığı zaferlerin kutlu olmasını diliyorum. 15 Temmuz 2016'da bir kez daha Türk düşmanlarının ve onların yerli uşaklarının ülkemizi ele geçirme girişimiyle karşı karşıya kaldık. Zamanında ülkemizi işgal etmek isteyen emperyalist güçlerin, bu emellerinden hiç bir zaman vazgeçmediğini 15 Temmuz'da bir kez daha gördük. Bize düşen millet olarak kenetlenerek, birliğimizi, beraberliğimizi sonsuza dek korumaktır. İşimizdeki hainler de, dışarıdaki düşmanlarımız da bitmeyecek. Cenabı Allah bir daha bu milleti kurtuluş savaşı vermeye mecbur bırakmasın" diye konuştu.
 
Adana Büyükşehir Belediye Bandosu ve folklor ekibi gösterileriyle, etkinliklere renk kattı.
 
Akşam saatlerinde de ünlü sanatçı Ahmet Şafak konser verdi. Başkan Mustafa Şahin Gökçe ve Kaymakam Seda Başoğlu, kurtuluş törenlerinde en güzel parçalarını seslendiren sanatçıya Saimbeyli kilimi hediye etti.
 
Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber