Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sahte polis kefen parasını dolandırdı
22 Temmuz 2015 / 13:21
Sahte polis kefen parasını dolandırdı
Adana'da kendilerini emniyet amiri ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, yaşlı kadını dolandırıp kayıplara karıştı.

Adana'da kendilerini emniyet amiri ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, oğlu polis olan yaşlı kadının 500 dolar kefen parası, 800 lira emekli maaşı ve engelli çocuğu için biriktirdiği 5 çeyreği dolandırıp kayıplara karıştı.


Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 75 yaşında engelli oğlu Cemalettin Balcı (42) ile yaşayan Ayşe Balcı'nın öğleden sonra ev telefonu çaldı. Kadın telefonu açtığında karşısındaki kişi kendisini emniyet amiri olarak tanıtarak, "Civarda bir kuyumcu soygunu oldu. Çalınan altınları ve paraları sizin evde sakladıkları hakkında ihbar var. Paraların ve altınların kuyumcuya ait olup olmadığını teşhis etmemiz için bize vermelisiniz. Sonra geri vereceğiz. Aksi takdirde hırsız muamelesi görüp hapse girebilirsiniz. Savcımız yanımızda onun talimatı böyle" diyerek kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcıya verdi. Dolandırıcı ise telefonu alarak kadına, "Şimdi bu yaşta hırsız olup hapse girmek istemiyorsan bir polis memuru arkadaş göndereceğiz. Ona altınları ve paraları ver, biz paraların seri numarasından, altıları ise kuyumcuya gösterip çalınan altınlar ve paralar olup olmadığına bakacağız sonra paraları sana geri verecek. Hemen bu talimatı yerine getir yoksa hapse girersin" dedi. 
Bu arada dolandırıcılar gönderdikleri şahıs eve gidene kadar telefonu da hiç kapatmayarak yaşlı kadının herhangi biriyle irtibata geçmesini önledi. Daha sonra yaşlı kadın evine gelen şahsa babasından kalan kefen parası olarak sakladığı 500 dolar, 800 lira emekli parası ve engelli çocuğunun parasıyla aldığı 5 altın çeyreği dolandırıcıya verdi. Zanlı, parayı aldıktan sonra hemen hızla evin önünden uzaklaştı. Daha sonra yaşlı kadının büyük oğlu eve geldiğinde kadın olayı anlatınca dolandırıldığını anlayarak polisi aradı. Olay yerine gelen polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Bu arada yaşlı kadının bir oğlunun da polis memuru olduğu öğrenildi. Yaşlı kadın heyecanla polise yaşadıklarını anlatırken, "Telefondaki kişi polis gelecek her tarafı arayacak dedi bana. Tek polis gelecek dedi, paraların seri numaralarını alacak biz de hırsızı yakalamak istiyoruz dedi. Savcıyla konuştuk hırsızları yakalayacağız dedi. Benim bununla ilgim yok dedim, 2 tane polisim var 1’i emekli oldu, 1’i çalışıyor Mardin’den yeni geldi. Niğde’ye görevli gidecek dedim. Benim 1 mağdur çocuğum var, 5 tane çeyrek, 800 lira da bayram harçlığım ve 500 dolar da ölümlüğüm vardı. Kefen paramdı, benim babamdan hatıraydı. Babamdan kalan hatıra para daha fazlaydı çocuklarıma harcadım. Fakat geriye kalan 500 doları ölümlük koydum Hicaz'a gidecektim, gidemedim, mağdur çocuğum var içeride. Arayanlar ben emniyet amiriyim dedi. Savcıyla görüştüreceğim, yanlış bir şey konuşma dedi. 2 kuyumcu soyulmuş dedi" diye konuştu.
Balcı daha sonra polis tarafından emniyete götürüldü.
Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber