Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sahte polis gerçeklerine yakalandı
02 Ekim 2015 / 10:13
Sahte polis gerçeklerine yakalandı
Adana'da 2'si kadın 3 kişiyi 140 bin lira dolandıran sahte polisi gerçek polis yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, kendisini polis olarak tanıtan Yunus G. (28), esnaf Celal D.'yi (45), arayarak, "Kimlik bilgileriniz bölücü terör örgütü PKK'nın eline geçmiş, sizin hesabınıza girip örgüte para aktarıyor, biz bunu ortaya çıkarmak için gizli bir soruşturma yürütüyoruz. Paranızın PKK'nın eline geçmesini istemiyorsanız bankadan çekip bize verin, devlet güvencesinde olsun. Operasyondan sonra paranız geri verilecek" diyerek kandırıp önce bankadaki 15 bin lirasını aldı.

Zanlı Yunus G., Celal D.'nin evinde ve iş yerinde de parası olduğunu öğrenince bu kez PKK'lıların üzerinden çıkan para ile Celal D.'nin ev ve iş yerinden çıkan paraların seri numaralarının karşılaştırılacağını söyleyerek, 25'er bin lira daha aldı. Sonra da operasyon bittiğinde paraları geri verileceğini söyledi.

Yunus G. daha sonra da emekli Zeliha Ö. (65) ve Mürüvvet G.'yi (52) arayarak, "Adana'da bir kuyumcu soyuldu, buradaki altınların sizde olduğunu söyleniyor. Ben sizin almadığınızı biliyorum ama yinede polis olarak bakmamız gerekiyor, şimdi eve göndereceğim arkadaşa altınları bir poşete koyup verin. Aksi taktirde hırsızlıkla suçlanıp yargılanacaksınız. Ancak bize yardımcı olursanız altınlarınız devlet güvencesinde olacak operasyon bitince size teslim edilecek. Bize ulaşamazsanız polis merkezine gidip altınlarınızı alabilirsiniz" dedi. Bunun üzerine korkan iki kadın da 100 bin lira değerindeki altınları poşete koyup eve gelen şahsa verdi. 3 şahıs da operasyonun bitip paralarının ve altınlarının devletten almak için bekledi ancak bir türlü telefonları çalmadı.

Müştekiler aradan 10 gün geçince kendilerini arayan kişiyi telefonla aradılar ama ulaşamadılar. Daha sonra da polis merkezlerine gidip, "Polis bizim altınımızı aldı, operasyon bittiyse altınları alabilir miyiz" dediler ancak polis, "Gerçek polis böyle bir şey yapmaz sizi sahte polis dolandırmış" deyince şahıslar dolandırıldığını anladı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayın ortaya çıkması üzerine dolandırıcıyı bulmak için çalışma yaptı. Yapılan çalışma sonucunda 09 BU 182 plakalı bir otomobil tespit edildi. Yapılan operasyonda otomobili kullanan Yunus G. gözaltına alındı. Polis zanlıyı müştekilere gösterdi. İki kadın ve Celal D. kendilerinden parayı alan şahsın bu kişi olduğunu söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bu haber toplam 673 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber