Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sahte polis bu kez dolandıramadı
21 Ekim 2016 / 09:02
Sahte polis bu kez dolandıramadı
Adana'da bir kadın kendisini telefonla arayıp polis olduğunu söyleyen ve para isteyen şahıslara inanmayarak ...

Adana'da bir kadın kendisini telefonla arayıp polis olduğunu söyleyen ve para isteyen şahıslara inanmayarak gerçek polislerle işbirliği yaptı. Polisin devreye girmesiyle bankanın bilgisi dahilinde dolandırıcıların İstanbul'daki hesabına hayali para yatıran Hayriye Manga, "Bu konularda bilinçliydim hayali para yatırdık" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi, Mithatpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda ev hanımı Hayriye Manga'nın (48) sabah saatlerinde telefonu çaldı. Manga telefonunu açtığında karşısındaki kişi kendisinin polis olduğunu söyleyerek, "Akşam bir kuyumcu soyuldu. Kuyumcuda biz çalışma yaparken sizin kimlik fotokopiniz bulundu. Şuan tek şüpheli sizsiniz ancak biz sizin bu işi yapmadığınızı bilmiyoruz. Gerçek zanlıları yakalamak için gizli bir operasyon yürütüyoruz bunun için bizim vereceğim hesaba para yatırmanızı gerekiyor. Operasyon bittikten sonra paranızı geri vereceğiz paranız devlet güvencesinde olacak. Aksi taktirde tek şüpheli sizsiniz, cezaevine girersiniz" dedi.

Ancak Hayriye Manga daha önceden bu tür dolandırıcılık olaylarını bildiğinden kendisini arayan kişiye inanmadı. Evinin yakınındaki banka önünde de sürekli sivil polisler olduğunu bilen Hayriye Manga, evden çıkarak banka civarındaki polisleri bularak dolandırıcıların aradığını söyledi. Polisler ise konuşmaya devam etmesini parayı yatıracağını söylemesini istedi. Manga polisin dediklerin yaptı. Şahıs bir süre sonra parayı yatıracağı hesap numarasını verince İstanbul'dan aradığı ortaya çıktı. Polis parayı yatırmayı kabul etmesini söyleyerek kadınla birlikte bankaya girdi. Banka görevlilerine de bu hesap numarasına hayali 19 bin 500 lira yatırmasını istedi. Banka görevlisi, Hayriye Manga'nın hesabından dolandırıcının verdiği hesaba 19 bin 500 lira hayali havale yaptı. Ardından kadın ve polisler bankadan çıktı. Manga dolandırıcıyla bir süre daha sohbet edip İstanbul'dan parayı bankanın hangi şubesinden çekeceğini öğrenmeye çalıştı. Dolandırıcı paranın yattığından emin olunca telefonu kapattı. Polis ise İstanbul polisi ile irtibata geçerek bankanın İstanbul şubelerinde önlem almasını istedi.

Hayriye Manga, kendisini dolandırmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Bana kuyumcu soyulmuş dediler orada kimlik fotokopim bulunmuş dediler. Ben de şüphelendim hemen bankaya geldim genelde burada polis oluyor haber verdik. Evden çıkarken kapı sesini duyunca bana biri mi geldi diye sordular bende hayır oğlum köpeğe yemek getirdi dedim. Kendilerini savcı, polis ve komiser olarak tanıttılar. Bu konularda bilinçliydim hayali para yatırdık 19 bin 500 lira bakalım ne olacak" dedi.

Polisin aldığı önlemlerin ardından L.C. isimli şahıs İstanbul Küçükçekmece'deki banka şubesinden para çekmeye gittiği sırada yakalanarak gözaltına alındı.

Bu haber toplam 544 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber