Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sahte Polis, Bankanın Güvenlik Kamerasına Yakalandı
17 Nisan 2015 / 09:08
Sahte Polis, Bankanın Güvenlik Kamerasına Yakalandı
Adana'da telefonla aradığı Ş.Ş.ye kendisini 'polis' olarak tanıttıktan sonra 9 bin TL'sini dolandırdığı iddia edilen Nurullah Akbulut, gözaltına alındı.

Adana'da telefonla aradığı 53 yaşındaki Ş.Ş.'ye kendisini 'polis' olarak tanıttıktan sonra 9 bin TL'sini dolandırdığı iddia edilen 37 yaşındaki Nurullah Akbulut, polis tarafından gözaltına alındı.

İddiaya göre, İstanbul'un Ümraniye İlçesi'nde yaşayan ev hanımı Ş.Ş.'yi telefonla arayan Nurullah Akbulut, kendisini 'polis' olarak tanıtıp, terör örgütü soruşturmasını yürüttüğünü ve adının dosyada geçtiğini söyleyerek korkuttu. Ş.Ş., şüphelinin verdiği banka hesabına 9 bin lira yatırdı. 'Dolandırıcılık' suçundan poliste çok sayıda kaydı bulunan Nurullah Akbulut, Yavuzlar Mahallesi'ndeki bir banka şubesinden parayı çekti. Olaydan sonra dolandırıldığını anlayan Ş.Ş., Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, şikayetçi oldu. Ş.Ş.'nin şikayeti üzerine paranın izini süren polisAdana'dan çekildiğini belirledi. Adana'ya verilen bilgi üzerine ekipler, paranın çekildiği bankanın güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheli Nurullah Akbulut'u saptadı.

Gözaltına alınan Akbulut, güvenlik kamerası görüntülerindeki kişinin kendisi olduğunu ancak dolandırıcılık iddiasının doğru olmadığını savundu. İfadesinde arkadaşına ait kartla para çektiğini ileri süren Akbulut, "Arkadaşım bana banka kartını vermişti. O gün acil paraya ihtiyacım vardı. Benim dolandırıcılık olayı ile ilgim yok" dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Akbulut, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Bu haber toplam 309 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber