Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sahte doktordan ilginç savunma
26 Mayıs 2015 / 08:31
Sahte doktordan ilginç savunma
Adana'da sahte doktor olduğu ileri sürülerek yakalanan şahsın, "Dayım hastaydı, çok sıra vardı" dediği öğrenildi.

Adana'da sahte doktor olduğu ileri sürülerek yakalanan şahsın, "Dayım hastaydı, Adana Numune Eğitim ve Araştıma Hastanesi'ne getirdim çok sıra vardı durumu acildi, bu nedenle doktor kıyafeti giydim" dediği öğrenildi. 


Edinilen bilgiye göre, olay, Yüreğir ilçesinde bulunan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 20 Mayıs 2015 günü meydana geldi. İddiaya göre, hastanenin öğrenci işlerinden sorumlu müdürü doktor kıyafetiyle dolaşan ve iş takip eden bir kişiyi yakalayarak tutanak tuttu ardından polise giderek, "İçeride doktor kıyafetli biri var iş ve işlem takip ediyor. Bu kişi sahte doktor olabilir" dedi. 

Bunun üzerine polis acil servise giderek şikayet edilen şahsı yakaladı. Polis şahsın kimliğini alarak isminin Ş.T (24) olduğunu belirledi. İsimden yapılan araştırmada şahsın doktor olmadığı anlaşıldı. Ş.T, üzerindeki doktor kıyafetiyle Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürülerek sorguya alındı. 

Şahıs sorgusunda, dayısının hasta olduğunu, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdiğini, hastanede sıra olduğu için daha önce medikalci arkadaşından aldığı doktor kıyafeti giydiğini söyledi.
 
Doktor kıyafetiyle hastaneye geldiğini belirten Ş.T, "Yolda da Ayas Koleji'nde okuyan bir arkadaşımla karşılaştım. Arkadaşım eğitim almak istediğini arkadaşlarından daha iyi olmak istediğini söyledi. İyi niyetle arkadaşıma yardım etmek istedim. Önce hastanenin öğrenci işlerine götürdüm. Gönüllü stajyerliğin yasak olduğu söylenince arkadaşımı EKG birimine götürdüm. Buradaki hemşireyle konuşurken arkadaşım oradaki tansiyon aletini eline aldı. Bu arada öğrenci işlerinden sorumlu müdür geldi. Stajyerlerin aletleri izin olmadan eline almasının yasak olduğunu söyledi. Bize tutanak düzenlendi hastanedeki polisin yanına getirildim. Dayımın durumu iyi olmadığı için sıra beklememesi için yardım amaçlı doktorların giydiği kıyafeti giydim" dediği öğrenildi. 

Ş.T.'ın lise mezenu olduğu, hakkında da şikayetçi olunmaması üzerine savcılık tarafından hakkında "özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanmaktan" işlem yapılarak serbest bırakıldığı öğrenildi.
Bu haber toplam 384 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber