Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Rüzgarda çatısı uçan aile perişan oldu
25 Aralık 2018 / 11:28
Rüzgarda çatısı uçan aile perişan oldu
Adana'da evlerinin bir bölümünün çatısı uçan aile çatısız evde yaşamak zorunda kaldı, aileye Vali Demirtaş sahip çıktı.
Adana'da rüzgar nedeniyle evlerinin bir bölümünün çatısı uçan aile maddi imkansızlık nedeniyle çatıyı yaptıramadığı için yağmurlu ve soğuk havada çatısız evde yaşam mücadelesi veriyor.

Adana'da yaklaşık 20 gün önce çıkan şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok yerinde ağaçlar kökünden sökülüp devrilirken, bu rüzgar işsiz olan Timur Varhan'ı da vurdu. Varhan'ın eşi Ayşe, çocukları Aysima (10), Ziya (8), Habitcan (5) ve Leyla (1) için varını yoğunu ortaya koyarak yaptırdığı evi zarar gördü. Varhan yokluk nedeniyle 2 odalı, çatısı da kontrplaktan bir ev yaptırdı. Bu aşırı rüzgarlarda çatının bir kısmı uçtu. Varhan bu kez işsiz olduğu için çatının uçan kısmını bir türlü yaptıramadı. Rüzgardan sonra bir hafta boyunca yağan yağmurlarda aile perişan oldu. 

4 çocuk annesi Ayşe Varhan, “Rüzgarlı gecede bir gürültüyle uyandık. Biz deprem oldu sandık ama evin çatısı uçmuştu. Kışın ortasında dışarıda kaldık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çatının üzerini naylonla kapladık ama rüzgar uçuruyor. Bu kez naylonların üzerine koyduğumuz taşlar içeriye düşüyor. Evimize giremiyoruz. Hayırseverlerin bize ellerini uzatmasını istiyoruz” diye konuştu.
 

AİLEYE VALİ DEMİRTAŞ SAHİP ÇIKTI
Ailenin bu dramının haber yapılması üzerine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aileye yardım yapılması talimatı verdi. İl müdürü eve giderek aileyi evin çatısı yapılana kadar bir otele yerleştirmek istedi. Ancak aile otele gitme yardımını kabul etmedi. Yarın İl Müdürlüğüne başvuru yapacak olan aileye çatının yapımı için para yardımı yapılacak. Aileye daha önce Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 750 lira para yardımı yapıldığı öğrenildi.

 

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber