Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ramazan'da Askıda Ekmek Uygulaması Suriyelileri Sevindirdi
14 Haziran 2016 / 10:28
Ramazan'da Askıda Ekmek Uygulaması Suriyelileri Sevindirdi
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınıp Adana'da kurdukları çadırlarda yaşamaya çalışan Suriyeli aileler, Ramazan ayında 'askıda ekmek' geleneğini sürdüren fırınlar sayesinde karınlarını doyuruyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınıp Adana'da kurdukları çadırlarda yaşamaya çalışan Suriyeli aileler, Ramazan ayında 'askıda ekmek' geleneğini sürdüren fırınlar sayesinde karınlarını doyuruyor.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Anadolu Mahallesi'nde baba mesleği fırıncılığı 30 yıldan beri sürdüren Yusuf Yüksel, Ramazan ayında 'askıda ekmek' kampanyası başlattı. Ekonomik gücü iyi olup, ihtiyaç sahiplerine destek olmak isteyen vatandaşların bıraktığı para miktarı karşılığında ekmeği poşetlere dolduran Yusuf Yüksel, fırının kapısına astı. İhtiyacı olan vatandaşlar da poşetlerdeki ekmekleri alarak karınlarını doyurdu. Askıda ekmek uygulamasından son yıllarda en çok Suriye'den göç edip Adana'ya yerleşen mültecilerin yararlandığını belirten Yüksel, "Yıllardan beri bu geleneği sürdürdüğümüz için bizim halkımız alıştı. Suriyeli misafirlerimiz de ilk günlerde çekiniyordu ama şimdi onlar da poşetlerde duran ekmekleri alabiliyor. Bu sayede bir çok insanımızın karnı doyuyor. Parayı veren vatandaşımız ekmeğin kime gittiğini, alan da kimin hayır yaptığını bilmiyor" diye konuştu. Yüksel, hayırseverler tarafından günde ortalama 50 ekmeğin askıya bırakıldığını da sözlerine ekledi.

ASKIDA EKMEK NEDİR?

İhtiyaç sahiplerine, dar gelirlilere utandırmadan yardım yapmak için çeşitli vakıf ve dernekkuran Anadolu insanı, Ramazan ayında da 'askıda ekmek' uygulamasını yapıyor. Ekmek almak için fırına gelen ve maddi durumu iyi olanlar, fazladan ekmek parası verip, bunların da fakir vatandaşa ulaştırılmasını sağlıyor. Fakir vatandaşları utandırmak istemeyin esnaf da poşetler içerisinde kapının önüne bırakıp alınmasını sağlıyor.

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber