Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Rakı gitti kebap geldi!
13 Kasım 2015 / 09:15
Rakı gitti kebap geldi!
Adana’yı karıştıran Rakı Festivali için, organizasyon komitesi formülü buldu. Adana Valisi Mustafa Büyük’ün “Rakı Festivali’ne izin vermeyeceğiz” açıklamasının ardından etkinliğin ismi “Kebap ve Şalgam Festivali” olarak değiştirildi.

KEBAP VE ŞALGAM ÖN PLANA ÇIKTI

Geleneksel olarak her yıl Aralık ayında düzenlenen ancak bu yıl soruna dönüşen “Dünya Rakı Günü” ya da “Rakı Festivali” yeni bir isimle organize edilecek. Vali Mustafa Büyük’ün, “Yasaklayacağız” açıklamasının ardından harekete geçen organizasyon komitesi 12 Aralık’ta düzenleyecekleri etkinliği “Adana Kebap ve Şalgam Festivali” adıyla gerçekleştirecek.

ADANA RAKI İLE ÖZDEŞLEŞMEMELİ

Öte yandan etkinlikle ilgili açıklamalar da devam ediyor. ASKON’un ardından MÜSİAD Adana Şubesi de alkolü özendirdiği gerekçesiyle etkinliğe karşı çıktı. Yapılan açıklamalarda etkinlik topluma zarar verici olarak nitelendirildi, Adana’nın rakı ile özdeşleştirilmesine karşı çıkıldı. Her iki kurum da Vali Büyük’ün “yasak” kararına destek verdi.

HALKIN İSTEKLERİ ÖNEMSENMELİ

Tartışmaların içine siyasiler de girdi. AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni de yaptığı açıklamada Adana’nın anason değil, portakal çiçeği kokmasını istediklerini ifade etti. “Halkın isteklerinin karşısında durulmaz” ifadesini kullanan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise sivil inisiyatif olarak ortaya çıkan etkinliğin yapılmasında Adana için yarar olduğunu kaybetti.

Bu haber toplam 320 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber