Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Rakı Festivali'ne bir tepkide Yeşilay'dan
21 Ekim 2015 / 09:04
Rakı Festivali'ne bir tepkide Yeşilay'dan
Yeşilay Adana Şube Başkanı Aslanbaba, Adana'da düzenlenecek olan Rakı Festivali'nin iptal edilmesini istedi.

Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, Adana'da Tarihi Kazancılar Çarşısı'nda düzenlenecek olan Rakı Festivali'nin iptal edilmesini istedi.

Aslanbaba, "Alkol kullanmayı çağdaşlık göstergesi ve herkesin kendi tercihi gibi sunarak olağanlaştırmaya çalışmak bütün halka ve özellikle de gençliğe bir düşmanlıktır." dedi.

Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, Adana'da Tarihi Kazancılar Çarşısı'nda Rakı Festivali düzenlenecek olmasına şiddetle karşı olduklarını söyledi.

Adana'da böyle bir organizasyonun düzenlenmesini istemediklerini belirten Aslanbaba, "En kolay bağımlılığı alkol yapıyor. Ve alkol her yıl yüzlerce yuva yıkıyor, gençlerimizi bataklığa sürüklüyor. Ayrıca cemiyette parmakla gösterilen başarılı sporcular yada sanatçılar bakıyorsunuz bir anda alkol bataklığına saplanıyor ve sahip olduğu mesleki kariyerinin yanı sıra tüm servetini bu illet nedeniyle kaybediyor. Alkol ayrıca çoğu zamanda toplumsal felaketlere neden olabiliyor. Biz, yapılması istenen festivale bu açıdan bakılmasını ve toplum olarak alkolle hep birlikte mücadele etmek istiyoruz.” dedi.

Çağdaşlığın ve ilericiliğin ancak; akıl, bilim, sanat ve spor ile sağlanabileceğinin altını çizen Başkan Aslanbaba, "Bunun için de berrak zihinler ve sağlıklı bir beden gerekir. Alkol kullanmayı çağdaşlık göstergesi ve herkesin kendi tercihi gibi sunarak olağanlaştırmaya çalışmak bütün halka ve özellikle tertemiz zihinlere sahip gençliğe bir düşmanlıktır.” diye konuştu.

"RAKI FESTİVALİ YASAL OLARAK BİR SUÇ"

Adana'da Aralık ayın içerisinde yapılması planlanan Rakı Festivali organizasyonunun yasal olarak bir suç olduğunu vurgulayan Aslanbaba, konuyla ilgili hukuki sürece dikkat çekti. Anayasanın 58. maddesinde yer alan "Devlet gençleri içki düşkünlüğünden korumak için gerekli tedbirleri alır" hükmü ışığı altında Anayasal suç işleneceğini ifade eden Mehmet Aslanbaba, 24 Mayıs 2013 tarihinde, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 6487 sayılı yasa ile alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamaması, televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkinin özendirici görüntülerine yer verilmemesi, alkollü içkilerin, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende satılmaması gibi hükümlerle toplumun genel sağlığının koruma altına alındığını hatırlattı. Aslanbaba, ayrıca söz konusu festivalin, ‘Alkollü İçkilerin Satışına’ dair yönetmeliğin 19'uncu maddesine göre ise, "Ticari fuarlar, yiyecek içecek ihtisas fuarları dışında kalmak şartıyla halka açık alanlarda alkollü içki tattırılamaz veya bedava içki dağıtılamaz" maddelerine aykırı olduğu belirti.

“BU FESTİVAL ADANA’DA HANGİ İHTİYACA CEVAP VERECEK?

”Yeşilay Adana Şubesi olarak, hiçbir festivalin yada herhangi bir sosyal etkinliğin özellikle gençlerin beden ve ruh sağlığını bozmasından daha önemli olmadığını düşündüklerini belirten Aslanbaba, festivale karşı kamuoyu oluşturulmasını istedi.

Yapılacak ‘Rakı Festivali’nin Adana’da olduğu gibi hiçbir şehrin yada kentin herhangi bir ihtiyacını gideremeyeceğine dikkat çeken Aslanbaba, “Rakı Festivali adı altında bu organizasyonu tertip edenlere sormak istiyoruz; Yapılacak bu festivalle  Adana için beklenen bir fayda var mıdır? Varsa; lütfen kamuoyu ile paylaşır mısınız? O gün tüketilecek rakı ile çocuklara, gençlere ve Adanalılara ne tür bir mesaj vermeyi düşünüyorsunuz? Kamuoyu olarak merak ediyoruz. Ayrıca Yeşilay olarak, sağlıklı bir nesil ve toplum oluşturma adına kendi halkı ile birlikte hareket eden tüm idareci, yönetici ve kamuoyunu; beden ve ruh sağlımızı, kültürümüzü bozmak isteyen bu ve benzeri anlamsız festival ve etkinliklere karşı olmaya davet ediyoruz.” dedi.
Bu haber toplam 864 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
ali / 08 Kasım 2015 Pazar 20:37
Adana'nın böyle bir festivalle anılmasını istemiyorum
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber