Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Polisi Yaralayan Cezaevi Firarisine 30 Yıl Hapis
19 Nisan 2016 / 16:19
Polisi Yaralayan Cezaevi Firarisine 30 Yıl Hapis
Adana'da kendisini yakalamak isteyen polislere ateş açan cezaevi firarisi Talip Özmen, mahkemede özür dilese de 30 yıl hapis cezasına çarptırılmaktan kurtulamadı.

POLİSLERE ATEŞ AÇTI

Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, cezaevi firarisi ve hakkında çok sayıda yakalama kararı bulunan Talip Özmen'in, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde bir evde saklandığı bilgisini aldı. Geçen yıl 16 Ekim'de polis ekipleri evin etrafını sararak kapının ziline bastı. Kapıyı Talip Özmen'in dayısının eşi 49 yaşındaki Aynur Akıska açtı. Bu sırada içeri giren polislere, Talip Özmen ruhsatsız tabancasıyla ateş açtı.

 

1'İ POLİS 2 KİŞİ YARALADI

Açılan ateşle polislerden 45 yaşındaki Ali Andırınlıoğlu karnından yaralandı. Diğer polis 43 yaşındaki Cevdet Arslan ise yara almadan kurtuldu. Aynı olayda yerden seken kurşunla Aynur Akıska da ayağından hafif yaralandı. Yaralı polis memuru ile kadın hastaneye kaldırılırken, Talip Özmen nöbetçi mahkemece tutuklandı.

47.5 YIL HAPİS İSTENDİ

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Talip Özmen hakkında, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs, basit yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından 47.5 yıl hapis, tutuksuz sanık Aynur Akıska için de görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

"SAYGIM SONSUZ! ÖZÜR DİLİYORUM"

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Talip Özmen, "Kapıyı açan yengem, birilerine 'Yapmayın, vurmayın' diyordu. Kapıya baktım. 2 kişinin ellerinde silahı bana doğrulttuğunu gördüm. Bana polis olduklarını söyleseler teslim olurdum. Bunları hasımlarım zannettim. Ben de 2 el ateş ettim. Polise ateş etmem, onlara saygım sonsuzdur. Özür diliyorum" dedi.

"POLİS OLDUĞUMUZU SÖYLEDİK"

Eve gelen kişilerin polis olduklarını söylemediklerini öne süren tutuksuz Aynur Akıska da, "Ben Talip Özmen'e kaçmasını da söylemedim, kimseyi de engellemedim" diye savunma yaptı. Yaralanan polis Ali Andırınlıoğlu ve ateş açılmasına karşın kurşun isabet etmeyenCevdet Arslan, sanıklara polis olduklarını söylediklerini belirtti.

30 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme heyeti, Özmen'i polis Ali Andırınlıoğlu'nu öldürmeye teşebbüs suçundan 16 yıl, diğer polis Cevdet Arslan'ı da öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle 13 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl hapis, yengesi Aynur Akıska'yı yaralama suçundan ise 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynur Akıska ise beraat etti.

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber