Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Polise bomba atan PKK'lılar adliyede
26 Ağustos 2015 / 18:56
Polise bomba atan PKK'lılar adliyede
Adana'da polise silahla ateş edip el yapımı bomba atarken 1'i ayağından vurularak yakalanan 5 PKK'lı adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, 23 Ağustos 2015 günü Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi.

 
İddiaya göre, bölücü terör örgütü PKK yandaşları yol kapatıp korsan gösteri yaparak polise taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdı. Polis ise PKK'lılara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. PKK'lılar daha sonra polise silahla ateş edip el yapımı bomba atmaya başladı. Bunun üzerine polis bomba atmaya çalışan Erkan A.'yı bacağından vurup ambulans çağırıp hastaneye götürdü. Erkan A., tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Polis daha sonra başlattığı operasyonda polise ateş eden Figen Ş., Doğan K. ile 2 çocuğu gözaltına aldı. Zanlılar emniyette 3 gün boyunca sorgulandı. Figen Ş.'nin Muğla'dan bölücü terör örgütü PKK'ya katılarak dağa çıktığı, temmuz ayında Türkiye'de yeniden terör eylemleri başlayınca Adana'ya gönderildiği öğrenildi. Figen Ş.'nin Adana'da sokak gösterilerini örgütleyip polise saldırı düzenlettiği belirlendi.

Zanlılar sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Yaralı Erkan A., Adli Tıp'tan adliyeye götürülerken kendisini bekleyen yakınlarına, "Hakkınızı helal edin" diye seslendi.
Bu haber toplam 361 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber