Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Polis Merkezine Silahlı Saldırı: 1'i Polis 2 Yaralı
01 Eylül 2015 / 09:02
Polis Merkezine Silahlı Saldırı: 1'i Polis 2 Yaralı
Şırnak'ta teröristler, Hükümet Konağı binasında bulunan polis merkezine saldırı düzenledi. Olayda 2 kişi yaralanırken ilçede kapsamlı operasyon başladı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bugün bir grup PKK'lı terörist, Hükümet Konağı binasında bulunan Şehit Murat Akancay Polis Merkezi'ne otomatik silahlarla ateş açtı. Teröristlerce açılan ilk ateşte 1 polis memuru ile yoldan geçen 1 kişi yaralandı.

BÜYÜK OPERASYON BAŞLADI

Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede kapsamlı operasyon başlatıldı.

OTOMATİK SİLAHLARLA SALDIRI

Cizre İlçesi'nde bulunan Orhan Doğan Caddesi üzerindeki Hükümet Konağı binasında yer alan Şehit Murat Akancay Polis Merkezi'ne bir grup PKK'lı tarafından bugün saat 14.00 sıralarında otomatik silahlarla saldırı düzenlendi.

ARA SOKAKLARA KAÇTILAR

Saldırıda 1 polis memuru ile yoldan geçen 1 kişi yaralandı. Merkezdeki polislerin de anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan teröristler ara sokaklara kaçtı.

TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için özel harekat polislerinin de katılımıyla kapsamlı operasyon başlatıldı. Cizre'de zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındı. Hastaneye kaldırılan polis ve diğer yaralanın tedavisi sürüyor.

KURŞUNLAR SİVİLLERE İSABET ETTİ

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde ise güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında gece çıkan ve geç saatlere kadar devam eden çatışmalarda, nerden geldiği bilinmeyen kurşunların isabet etmesi sonucu bir kadın öldü, genç bir kız da yaralandı.

HAYATA VEDA ETTİ

Silopi Karşıyaka Mahallesi'nde yasadışı gösteri düzenlemek isteyen, yüzü maskeli ve silahlı YDG-H'liler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Silah seslerini duyarak balkona çıkan Fatma Ay (55) ve Berfin Ökten (17), nereden geldiği tespit edilemeyen kurşunlarla ağır yaralandı.

Çevredeki vatandaşların yardımı ile Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Ay yolda yaşamını yitirdi. Berfin Ökten ise Silopi Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. Fatma Ay'ın cesedi ise otopsi yapılmak üzere ŞırnakDevlet Hastanesi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KARS'TA 300 KİLO EL YAPIMI PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Kars'ın Kağızman ilçesinde, PKK'lı teröristlerce önceden hazırlanarak saklanmış 300 kilo el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Kağızman'da güvenlik güçlerinin yaptığı arama-tarama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerce, eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış ve taş yığınları içerinde sağlanmış 8 adet 12 kilogramlık tüp içerisinde amonyum nitrat, mazot ve A4 patlayıcı ile hazırlanmış yaklaşık 300 kilo el yapımı patlayıcı ele geçirilerek, kontrollü bir şekilde imha edildi.

Öte yandan, güvenlik güçlerinin Kars genelinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarının devam ettiği öğrenildi.

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber