Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Polis katillere cinsel gücü arttırıcı haptan ulaştı
13 Nisan 2015 / 09:45
Polis katillere cinsel gücü arttırıcı haptan ulaştı
Adana’da otomobilinin bagajında öldürülmüş halde bulunan besicinin katillerine cinayet dedektifleri otomobildeki cinsel gücü artırıcı haptan yola çıkarak kurbanın kadınlara düşkün olduğunu bulup, ulaştı.

Edinilen bilgiye göre olay, 29 Mart 2015'te meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Nuri Delibaş (37), eşi Aysel Delibaş’a büyükbaş hayvan alım satımı yaptığı Menekşe köyüne bir kişiyle görüşmeye gittiğini söyleyerek, Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi’ndeki evinden ayrıldı. 5 çocuk babası Delibaş’ın eve gelmemesi üzerine aile polise kayıp başvurusunda bulundu. Ailenin başvurusunun ardından sabah saatlerinde 155’e Seyhan Baraj Gölü kıyısında terk edilmiş bir otomobil olduğu ihbarı geldi. Olay yerine giden polis ekipleri, 01 DKU 36 plakalı aracın kayıp olan Delibaş’a ait olduğu tespit etti. Bunun üzerine yedek anahtarı bulunmayan otomobil çilingirci tarafından açıldı. Polis ile birlikte bagajı açan aile, Mehmet Nuri Delibaş’ın iple boğularak öldürülmüş cesediyle karşılaştı.

OTOMOBİLDE CİNSEL GÜCÜ ARTIRICI HAP BULUNDU
Olayın cinayetle sonuçlanması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri birlikte otomobilde bir çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda Delibaş'ın boyununa ip geçirilerek boğulup öldürüldüğünü belirledi. Delibaş'ın üzerinde yapılan aramada kurbanın iç çamaşır giymediği tespit edildi. Ayrıca otomobilde yapılan aramada cinsel gücü artırıcı hap ve boşalmayı geciktirici ilaç bulundu. Bunun üzerine polis cinayetin cinsel sebeplerden dolayı işlenmiş olabileceğini düşünerek Delibaş'ı ve birlikte olduğu kadınları araştırmaya başladı. Yapılan araştırmada polis Delibaş'ın birlikte olduğu yaklaşık 15 kadının ifadesine başvurdu.

CİNAYETİN DÜĞÜMÜ TELEFONDA KAYITLI OLAN LEYLA OLDU
Bu arada polis Delibaş'ın birlikte olduğu bütün kadınları bulmasına rağmen telefon rehberinde "Leyla" ismiyle kayıtlı olan ve en sonra görüştüğü kadına bir türlü ulaşamadı. Polis telefon numarasından yola çıktı ancak telefonda başka bir kadının üzerine kayıtlı olduğu anlaşıldı. Polis yaptığı araştırmada telefonu alan kişinin annesinin kızlık soyadının Tetik olduğunu belirledi. Tetik soyadının da Turunçlu Mahallesi'nde oturan ailelerin soyadı olduğunu belirleyerek bu mahalleye gidip araştırma yapmaya başladı. Yapılan araştırmada telefonunu A.T. isimli bir kadına ait olduğunu bunun da Melik K. (46) şahsın dini nikahlı eşi olduğunu tespit etti. Kadınla yapılan görüşmede telefonu Melik K.'nin kendi ismiyle aldığını ancak kendisinin kullanmadığını söyledi. Bunun üzerine araştırmayı derinleştiren polis "Leyla" kod isimli Ayşe Ö.'ye (23) ulaştı.

"BANA OYUN YAPTIRDILAR DELİBAŞ'A ÇAĞIRTIP ÖLDÜRDÜLER"
Ayşe Ö.'yü gözaltına alan polis genç kadının yüzde 50 engelli olduğunu, Ali Ö. (40) isimli bir şahsın sevgilisi olduğunu, bundan yaklaşık bir ay önce Melik K. (46) oğlu F.K. (17) ve Vakıf Reşit E.'nin (43) plan yaparak Delibaş'ı Melik K.'nın ona 100 bin lira borcu olduğu için öldürmeyi planladığını, Ayşe Ö.'ye de Delibaş kadınlara düşkün olduğu için onu telefonla aratıp "Ben üniversite öğrencisiyim okumak için para lazım fuhuş yapıyorum senin kadınlara çok para verdiğini duydum benimle birlikte olur musun?" diyerek tanıştığını belirledi. 
Polis Ayşe Ö.'nün kendisini Delibaş'a Leyla ismiyle tanıttığını bir süre telefonda görüştükten sonra 28 Mart 2015 günü akşam zanlılar planı tamamladıktan sonra Delibaş'ı aratıp Seyhan Baraj Gölü kenarında randevu verdiğini Delibaş'ın evden çıkmadan cinsel gücü artırıcı hap aldığını ve geciktirici ilaç kulladığını, adrese geldikten sonra Ayşe Ö.'nün Delibaş'ın yanına gittiğini, otomobilin içinde Delibaş'ın hemen kadını sevip öpmeye başladığını bunun üzerine Ali Ö.'nün sinirlenerek beklediği yerden çıkıp Delibaş'a yumruk atmaya başladığı daha sonra Vakıf Reşit E.'nin gelerek silah çektiği ancak Melik K.'nın "Yapmayın silah ses çıkartır" diyerek ip getirip Delibaş'ı boğup otomobilin bagajına bıraktıklarını belirledi.

POLİS ŞOK BASKINLARLA 3 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI
Polis olayı böyle çözdükten sonra olaya karışan Ali Ö., Vakıf Reşit E.'yi gözaltına aldı. Bu arada gözaltına alınan şahıslar kullandıkları otomobilin Turunçlu Mahallesi eski muhtarı Halil Yiğit'e (44) ait olduğunu söyleyince polis eski muhtarı da gözaltına aldı. Yapılan çalışmada eski muhtarında besicilik yapan Delibaş'a 115 bin lira borcu olduğunu belirledi. Bu arada Delibaş'ı boğan Melik K. ile ona yardım eden oğlu F.K. ise polis tarafından hala aranıyor. Zanlılar sorgularında cinayeti yardım ettiklerini ve plan yaptıklarını kabul ederken, eski muhtar ise cinayetle alakasının olmadığını, bu şahısları daha önceden tanıdığını, otomobilini isteyince kendisinin de verdiğini söyledi. Delibaş'ın ailesiyle de görüşen polis, Delibaş'ın sürekli yanında taşıdığı ve borçlu kaydı yaptığı defterin olmadığını söyledi. Polis Melik K.'nın borç defterini de alarak kaçmış olabileceğini düşünüyor. Melik K.'nın 15 yıl önce PKK'dan kaçıp itirafçı olduğu ve Türkiye'ye döndüğü öğrenildi.

1'İ KADIN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
Sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlıları bir kez de savcı dinledi. Savcı şahısların tek tek ifadesini aldıktan sonra 4 zanlıyı da tutuklanmaları için nöbetçi mahkemeye sevk etti. Zanlıların dinleyen hakim, Ayşe Ö., Ali Ö. ve Vakıf Reşit E.'yi tutuklayarak cezaevine gönderirken, eski muhtar Halil Yiğit'i Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi. Polis şimdi firar iki zanlıyı da yakalayıp adalete teslim etmek için çalışma yürütüyor.

Bu haber toplam 279 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber