Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
PKK zamanında onları da tehdit etmiş
11 Temmuz 2014 / 09:41
PKK zamanında onları da tehdit etmiş
Metallica'nın Türkiye'deki ilk üç konserini organize eden Ahmet San, 1999'daki konserde yaşanan PKK tehdidini anlattı


"Metallica: Mahşerin Dört Atlısı" adlı kitapta, Metallica'nın Türkiye 'deki ilk üç konserini organize eden Ahmet San'ın 13 Haziran 1999'daki konserde yaşanan olaylara dair çarpıcı açıklamaları da yer aldı.

San grubun PKK 'dan aldığı tehdidi şöyle anlattı:

"Öldürüleceklerine dair tehdit mektupları aldıkları için konseri iptal etmek istediler. Tehdit eden PKK'ydı. Atlayıp Almanya 'ya gittim. Şartlarını sundular: 'Konser günü geliriz, uçağımızın dibine kadar özel araçlarımız yanaşır, protokolden geçmeden stada gideriz, konserden sonra da hemen döneriz.' Kabul ettim. Konser günü havaalanından sorumlu amir araçlara izin vermemekte diretince İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ı aradım.

Bana çok sert çıkıştı. Metallica, 'Geri döneceğiz' diyor. Çıldıracağım. Kalkış izni istiyorlar verdirtmiyorum. Amerikan Büyükelçiliği'ni aradılar, 'Bizi burada mahsur tutuyorlar' dediler. Derken telefonum çaldı. Eski Başbakanlık müsteşarlarından Erhan Göksel aradı. O, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'yu arayıp olanları anlattı. Mumcu işin sorumluluğunu üstlendi. Araçlar uçağa yanaştırıldı, grup konserden 20 dakika önce stada giriş yaptı." (Radikal) 

Bu haber toplam 382 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber