Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
PKK açtı, belediye 100'ünü ihaleye çıkardı
28 Ekim 2015 / 10:19
PKK açtı, belediye 100'ünü ihaleye çıkardı
İdil Belediyesi, teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması ve oluşturulan barikatların temizlenmesi işini ihaleye çıkardı.

Şırnak'ın İdil Belediye Başkanlığı, ilçe merkezindeki Yenimahalle ile Turgut  Özal Mahallesi'ndeki cadde ve sokaklarda teröristlerin kazdığı 100'ü aşkın hendek  ve oluşturulan barikatlarla ilgili, "Hendeklerin kapatılması, cadde ve  sokaklardaki taşların, molozların temizlenmesi" işi için ihale açtı. 
 
İhale 2 Kasım'da 
 
Elektronik Kamu Alımları'ndan (EKAP) duyurulan açık ihale 2 Kasım'da  yapılacak. 
Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülecek ihalenin şartnamesinde iki yıllık  tecrübeli inşaat mühendisi veya mimarın çalıştırılması ve 35 günde işin  tamamlanması şart koşuldu. 
 
İdil Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için belediyeye  ait iş makinesi bulunmadığından ihaleye çıktıklarını öne sürdü. 
 
DBP'li belediyelerin hendek kazması 

PKK'nın güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik başlattığı  saldırıların ardından terör örgütünün yöneticilerinden gelen talimat üzerine  bölgedeki bazı DBP'li belediyeler sözde "öz yönetim" ilan etmiş, bunun yanı sıra  terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H tarafından birçok kentte hendekler  kazılmış ve patlayıcılarla tuzaklar hazırlanmıştı.Bölgedeki birçok belediye  aracı ve çalışanının hendeklerin kazılmasına katkı sağladığı tespit edilmiş ve  haklarında işlem başlatılmıştı. 
 
Bazı hendekler belediyeye ait iş makineleriyle kazılmıştı 
 
Van'ın Şehit Fırat Mahallesi'nde 12 Ağustos'ta DBP'nin yönetimindeki  Edremit Belediyesine ait kepçe kullanılarak teröristlerce hendek kazılmıştı.  Şırnak'ın Cizre ilçesinde polislerin ilerleyişi engellemek isteyen terör örgütü  PKK mensuplarının belediyenin iş makineleriyle hendek kazması, patlayıcı infilak  ettirmesi ve güvenlik güçlerine pusu hazırlıkları da insansız hava araçlarının  kameralarına yansımıştı.

Bu haber toplam 1,009 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber