Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Pekar'dan Tekir'e su müjdesi
13 Mayıs 2016 / 11:30
Pekar'dan Tekir'e su müjdesi
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Rahmi Pekar, Pozantı ilçesindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile birlikte esnaf ziyaretleri de yapan Pekar, Pozantı halkını ASKİ’nin hizmetleri hakkında bilgilendirdi.
ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, yaptığı açıklamada, 13 Mayıs Cuma günü Akçatekir Yaylası’nda çeşmelerden suyun akacağını duyurdu. 6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin akabinde hizmet alanlarına dahil olan yerlerin problemlerini seri şekilde çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını söyleyen Pekar, "Yakında Adana’da yayla ve deniz sezonu tamamen başlamış olacak. Biz de ekiplerimizle birlikte vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamaması adına deniz ve yayla turizminin yaygın olduğu yerleşim birimlerinin sorunlarını çözmek için kolları sıvadık. Zaten geçen sene de söz konusu bölgelere kapsamlı çalışmalar yapılmış ve birçok yerin problemlerine son verilmişti. Bu sene Ramazan ayının da erken başlayacak olması sebebiyle Akçatekir Yaylası’na suyu erkenden vermek istedik. Buradan da tüm vatandaşlarıma müjdeliyorum, 13 Mayıs Cuma günü akşamdan itibaren Akçatekir’deki çeşmelerden sağlıklı sular akmaya başlayacak" dedi.
2014 yılına dek yaşanan sorunların ortadan kaldırıldığını, içme suyu şebekeleri ve tesisatların yenilendiğini söyleyen Pekar, "Ne mutlu bize ki elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan aksaklıklar haricinde 2015 yılında herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Umut ediyorum ki bundan böyle de aynı şekilde devam edecek. Su yetersizliği söz konusu olmayacak" diye konuştu.
İlçelerine yapılan hizmetlerden dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a teşekkür eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaylalardaki susuzluk probleminin tarihe karıştığını ifade etti. 2014 yılında tankerlerle su götürdükleri yerlerin su depolarının 2015 yılı yaz mevsiminde dolu olduğunu söyleyen Çay, "Genel Müdürümüz Rahmi Pekar ile birlikte gerekli incelemeleri gerçekleştirdik. İnşallah Cuma akşamı evlerin çeşmelerinden sağlıklı içme suyu akacak. ASKİ’nin yatırımları sayesinde gelişen ilçemiz ilerleyen zamanlarda daha da güzel bir hale gelecek" dedi.
Yaşanabilecek aksaklıklara anında müdahale edilmesi amacıyla vatandaşların hafta sonu yayladaki evlerine giderek gerekli kontrolleri yapmaları önerildi.

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber