Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Parkmetrede ilk 10 dakika ücretsiz
20 Eylül 2016 / 15:25
Parkmetrede ilk 10 dakika ücretsiz
Adana'da 12 cadde ve bulvardaki toplam bin 317 adet otoparkın işletilmesine başlandı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kent merkezinde yaşanan otopark sorununa çözüm sağlamak amacıyla oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda 12 cadde ve bulvardaki toplam bin 317 adet otoparkın işletilmesine başlandı. Sürücüler, taşıtlarını bırakacakları parkmetre yerlerinde 10 dakikası ücretsiz, 1 saati 2 lira 50 kuruş, devam eden her saati için ilave 1 lira ücret ödeyerek yararlanacak.

Meclis geçen mart ayında karar aldı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen mart ayında merkez Seyhan İlçesi'ndeki 12 cadde ve bulvarda toplam bin 317 adet otopark yerinin işletilmesiyle ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş.'ye yetki verdi.

Oy birliğiyle alınan karar ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) düzenlemeleriyle Cemal Gürsel Caddesi'nde 26, Kızılay Caddesi'nde 147 adet, Karacaoğlan Caddesi'nde 83 adet, Ziyapaşa Bulvarı'nda 198 adet, Abidinpaşa Caddesi'nde 58 adet, Mithat Saraçoğlu Caddesi'nde 55 adet, Ramazanoğlu Caddesi'nde 84 adet, Atatürk Caddesi'nde 206 adet, Gazipaşa Bulvarı'nda 130 adet, Mustafa Gümüşdamla Caddesi'nde 51 adet, Hacı Ömer Sabancı Caddesi'nde 121 adet ve Toros Caddesi'nde 158 adet olmak üzere toplam bin 317 adet parkmetre yerinin işletmesi 5 yıl süreyle Yeni Adana İmar A.Ş.'ye devredildi.

Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı'nda başladı

Söz konusu 12 cadde ve bulvardaki parkomatların işletilmesi konusunda çalışmaları yürüten Yeni Adana İmar A.Ş.'nin Genel Müdürü Ertan Aşrak, 19 Eylül 2016 tarihinden itibaren parkmetre hizmeti vermeye başladıklarını duyurdu. İlk etapta Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı'nda uygulamaya geçildiğini kaydeden Genel Müdür Ertan Aşrak, sürücülerin taşıtlarını bırakacakları parkomatlarda ilk 10 dakika beklemenin ücretsiz olacağını belirtti. Aşrak, ücretsiz sürenin de içinde olacağı ilk 1 saat için 2 lira 50 kuruş, devam eden her saat için 1 lira ilave ederek ücretlendirme yapılacağını bildirdi.

İstihdam sağlanacak, belediye gelir elde edecek

Ertan Aşrak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatları gereği Adana'nın merkezindeki ana cadde ve bulvarlarında otopark sorununa çözüm sağlamak amacıyla verecekleri parkmetre hizmetinde yaklaşık 200 kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Aşrak, "Parkmetre uygulamasıyla hem Adanalı hemşehrilerimizin otopark sıkıntısını hafifletmiş, hem de istihdam sağlamış olacağız. Bu hizmeti sürdürürken belediyemiz de gelir elde etmiş olacak. Parkmetre hizmetinin en iyi şekilde verilmesi için titiz bir çalışma ortaya koyacağız" diye konuştu.

Bu haber toplam 554 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber