Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Paris saldırısının etkin ismi Türkiye'de yakalandı
21 Kasım 2015 / 12:06
Paris saldırısının etkin ismi Türkiye'de yakalandı
Paris'teki patlamaların keşifçisi olduğuğundan şüphelenilen Fas uyruklu IŞİD militanı, Suriye'ye kaçmak isterken Antalya'da yakalandı.

Paris'te 13 Kasım'da meydana gelen patlamaların keşifçisi olduğuğundan şüphelenilen Fas uyruklu IŞİD militanı, Suriye'ye kaçmak isterken Antalya'da yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Paris'teki patlamalarda etkin rolü olan Fas uyruklu Belçika vatandaşı Ahmet Dahmani (26) isimli IŞİD militanı, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından havalimanından itibaren takibe alındı.

Dahmani, 16 Kasım tarihinde Manavgat'ta beş yıldızlı bir otele yerleşti. Dahmani, konakladığı otelde gözaltına alındı. Dahmani'nin, Suriye'den gelen Ahmet Tahir (29) ve Muhammed Verde (23) ile buluşacağın tespit eden ekipler, Antalya - Alanya D 400 karayolu Manavgat girişinde durdukları araçta Suriyeliler'i yakaladı. 2 Suriyeli'nin, IŞİD yöneticilerinden aldıkları talimatla, Paris eyleminin faillerinden Dahmani'yi güvenli bir şekilde Suriye'ye götürmek için geldikleri ve sahte pasaport getirdikleri tespit edildi.

Dahmani'nin, Paris eyleminin keşfini yapan şahıs olduğundan şüphelenildiği belirtildi.
Mahkemeye çıkarılan 3 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber