Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Paraleller Yaptı, Biz Yapmadık Açıklamalarının Doğru Olmadığını Biliyoruz
03 Temmuz 2015 / 09:28
Paraleller Yaptı, Biz Yapmadık Açıklamalarının Doğru Olmadığını Biliyoruz"
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Adana'da 7 Haziran seçim dönemindeki HDP'nin çalışmalarını yürüten yönetici, komisyon üyeleri ve çalışanlara yönelik operasyonlar yapıldığını belirten Beştaş, operasyonların başarıyı hazmedememe ve cezalandırmaya yönelik olduğunu kaydetti.

Seçim sonrası saldırıların devam ettiğini belirten Beştaş, "Bu gözaltı ve tutuklamalar parti olarak çalışmalarımızı durduramaz ve engelleyemez. İktidarın kendi elindeki olanakları çok hukuk dışı ve büyük sınırsızlıkla kullandığını bir kez daha görüyoruz. Yargı erkini, soruşturma makamını kendi emrindeki araçlar olarak kullanmaya devam ediyor ve bu konuda kendisine yönelen bir muhalefeti, bir sözü, bir çalışmayı, bu seçim çalışması başta olmak üzere hazmedememe yönünde ve bunları cezalandırma yönündeki tutumu da devam ediyor. Hukuk devletlerinde, demokrasiyle yönetilen bir Türkiye’de ülkemizde bunun kabulü mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Daha önce de keyfi uygulamaların hayatlarının merkezinde devam ettiğini ve birçok operasyon yapıldığını, on binlerce insanın tutuklandığını dile getiren Beştaş, şöyle devam etti: "Şu anda o insanların tutuklanmaması gerektiği yönünde aynı kişiler tarafından farklı açıklamalar yapılmakta. Hatta bunu başka yerlere yükleme eğilimini de biliyoruz. 'Paraleller yaptılar, biz yapmadık' şeklindeki açıklamalar da maalesef çok sıkça kullanılan argümanlar ama bunun doğru olmadığını çok yakından biliyoruz. Çünkü dün de bugün de aynı odaklar bu operasyonları yönetiyor ve yürütüyor. Bir seçim dönemine yönelik çalışmaların cezalandırılmasıdır, siyasi faaliyetlerin engellenmesidir. Bir siyasi partinin çıkarlarının bizzat yargı erki tarafından korunması anlamına gelir ve bunu kabul etmemiz mümkün değildir."

"İÇ GÜVENLİK PAKETİ ÇOK BÜYÜK BİR KEYFİYETLE UYGULANIYOR"

"Tutuklama ve gözaltılarla bitirilemeyecek bir partiyiz." diyen Beştaş, "Kimse bize destek verenleri yok sayamaz. Biz siyasi parti faaliyetlerimize devam edeceğiz. Adana başta olmak üzere bütün arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istedik." dedi.

Gözaltına alınanlara yönelik suçlamaların sorulması üzerine ise Beştaş, "Adana’da gözaltına alınanlar hakkında bir iddia yok, çünkü gizlilik kararı veriliyor. İç güvenlik paketi kapsamında avukata bile bilgi verilmiyor. İç güvenlik paketinin seçim öncesi ve sonrasına hazırlık anlamına geldiğini o zaman da ifade etmiştik. Şu anda iç güvenlik paketi yine çok büyük bir keyfiyetle uygulanıyor." karşılığını verdi.

Dosyalara gizlilik kararı verilmesiyle ilgili bir soruya da Meral Danış Beştaş, "Failin devlet olduğu, Adana, Mersin, Diyarbakır bombalaması gibi, faili meçhul cinayetler gibi birçok suç fiilinde burada faillerin korunmasına yönelik bir hizmet görüyor. Adana’da dosyaya gizlilik kararı veren savcı orada daha iyi delil toplamak, maddi gerçeği bulmak amacını taşımıyor; maddi gerçeği karartmak amacıyla bu gizlilik kararını veriyor." diye konuştu.

Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber