Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Pandemide Araç Üretti
17 Kasım 2021 / 01:18
Pandemide Araç Üretti
Adana'da yaşayan apartman görevlisi Asım Gürgen, pandemi döneminde evde sıkılınca 'Go kart' arabası yaptı.

Merkez Çukurova ilçesi, Mahfessığmaz Mahallesi'nde apartman görevlisi Asım Gürgen (45), pandemi döneminde canı sıkıldığı için 'Go kart' arabası yapmaya karar verdi. İnternet üzerinden video izleyen Gürgen, kendi imkanlarıyla arabayı üretmeye başladı.

 

Önce arabanın şasesini hazırlayan Gürgen, ardından internet üzerinden otomatik şanzıman motor sipariş etti. Motor gelince de araca monte eden Gürgen, ardından ince ayarlarını yaptı ve sürüşe hazır hale getirdi. Yaklaşık 7 bin liraya mal ettiği 'Go kart' arabasını trafiğe kapalı alanlarda süren Gürgen, aracına aynı zamanda 01 ASM 01 plaka taktı.

 

"7 bin liraya mal oldu"

 

Asım Gürgen, aracını görenlerin şaşırdığını söyledi. Gürgen, aracının diferansiyel sisteminin ileri ve geri olduğunu belirterek, "Pandemide evde dururken sıkıldık ondan sonra başladım. İnternetten gördüm ve merak ettim. İzin günlerimde yavaş yavaş yaptım ve yaklaşık 1 buçuk yıl sürdü.7 bin liraya mal oldu. Görenler merak ediyor ve şaşırıyor. Apartmanın bodrum katında yaptım hepsini" diye konuştu.

 

Trafiğe kapalı alanlarda aracı sürdüğünü aktaran Gürgen, "Köy yerlerinde veya trafiğe kapalı alanlarda kullanılabilir. 40-45 kilometre hız yapıyor. Bunu satsam ikinci bir defa yapmaya kalkışsam daha iyisi ve daha kısa sürede tamamlarım. Hiç kaynak yapmayı bilmiyordum ama araba üzerinde kaynak yapmayı öğrendim. Motorunu ve lastiklerini dışarıdan aldım gerisini ben  yaptım. Yerli otomobilimizde geliyor, Türk insanına imkan verilirse her şeyi yapabilir."

 

Kaynak: İHA

Kaynak: Sondakika

 

Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber