Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Özgecan Aslan'ın Katili, Suriyeli Kadın Kamuflajıyla Gömüldü
16 Nisan 2016 / 17:32
Özgecan Aslan'ın Katili, Suriyeli Kadın Kamuflajıyla Gömüldü
Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in 5 gündür gömülemeyen cenazesi bulunduğu morgdan tabutuna eşarp konularak, Suriyeli kadın cenazesi süsü verilerek çıkartıldı.

Mersin'in  Tarsus ilçesinde geçen yıl öldürülen üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili  Ahmet Suphi Altındöken'in ortada kalan cenazesi, dün gece morgdan alınarak adı açıklanmayan bir mezarlığa defnedildi.

"BİR SURİYELİ KADIN CENAZESİ ALIYORUZ"

Hürriyet gazetesine göre Altındöken'in tabutuna eşarp konularak, Suriyeli kadın cenazesi süsü verildi. Morg önünde bekleyenler ve gazetecilere "Bir Suriyeli kadın cenazesi alıyoruz" açıklaması yapıldı. Sivil plakalı bir kamyonete konulan cenaze  Mersin'e doğru götürüldü.


GECE KARANLIKTA TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda cenaze aracını takip eden gazeteciler, yolda denetim yapan polisler tarafından durduruldu. Kamyonet ise  Mersinyönüne devam etti. Gazete, cenazenin gece karanlığında toprağa verildiğini belirtti.


SİLAHLI SALDIRIDA YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

27 yaşındaki  Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan'da  Adana E Tipi kapalı cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölmüştü. Aynı saldırıda Altındöken'in babası Necmettin Altındöken de yaralanmıştı.


GÜLTEKİN ALAN'IN ABİSİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Öte yandan;  Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'nde Özgecan Aslan cinayet sanığı  Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'i vuran Gültekin Alan'ın  Tokat'ın Emirseyit beldesinde yaşayan kardeşi Teyfik Alan, jandarma tarafından ifadeye çağrıldı.

"AĞABEYİMLE GURUR DUYUYORUM"

Ağabeyi Gültekin Alan'a ait gazinoyu işleten Teyfik Alan, yaşanan olayın ardından jandarmada ağabeyi ile gurur duyduğu şeklindeki sözleri ile ilgili ifade verdiğini belirterek, "Ağabeyimle daha önce Özgecan'ın katili  Ahmet Suphi Altındökenhakkında hiç konuşmadık. O, içinde bir şey varsa yapar, anlatmaz. Ama şunu özellikle beyan edeyim: Ne tetikçidir ne değnekçidir. Biz çocukluğumuzda babasız kaldık. O bize sahip çıktı, zor şartlarda büyüdü. Bir şekilde hayat onu o yola yitti. Ama ben ağabeyimle gurur duyuyorum. Hep söylediğimin arkasındayım. Benim ağabeyim ne milletin tetikçisidir ne değnekçisidir. Yaptıysa yapmıştır. 'Bildiği bir şey vardır' dedik. Halk bir kere gönlüne koymuş bu adamı. Senin de iç sesin var, benim de. Adam alıyor tecavüz ediyor, ellerini, kulaklarını kesiyor. 2.5 saat işkence ediyor, ondan sonra yakıyor. Yaptığından dolayı ağabeyime kimse bir şey söyleyemez. Bu onu tetikçi yapmaz. Yüreğinin sesini dinlemiş" diye konuştu.

Bazı basın yayın organlarında ağabeyi Gültekin Alan'ın farklı lanse edilmeye çalışıldığını ileri süren Alan, soruşturma süreci sonrasında açıklamalarda bulunacağını kaydetti.

 
Bu haber toplam 806 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber