Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Otomobilin Arkasına Bağlayıp Trafiğe Çıktı
04 Ağustos 2015 / 09:09
Otomobilin Arkasına Bağlayıp Trafiğe Çıktı
Adana'da sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen otomobilin arkasına iple bağlanan at şaşkınlık yarattı.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Karataş Bulvarı üzerinde 01 DY 350 plakalı otomobilin arkasına iple bağlanan at, bir süre trafikte bu şekilde götürüldü. Yoğun trafik ve sıcak havada ilerleyen atı görenlerin 'Hayvana eziyet etme' diye uyarmalarına rağmen sürücü yoluna devam etti. Aracın hızlı olmaması nedeniyle çok fazla koşmak zorunda kalmayan at ile otomobil, tepkilere rağmen ara sokaklara girip gözden kayboldu.

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım, yapılanan kabul edilemez olduğunu söyledi. Yıldırım, hayvanlara eziyet edenlere daha ağır yaptırımlar getirilmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Bazen sokakta yaşayan, bazen ise evde sahipli hayvanlara eziyet ediliyor. Herkesi, özellikle yerel yönetimleri uyarıyoruz. Hayvanlara yapılan eziyet, katliam önce Allah katında çok büyük günahtır. Ayrıca bir insanlık suçudur, cezai yaptırımları vardır. Unutulmamalıdır ki, hayvanlara yaklaşımımız, bizim gelişmişliğimizi gösterir."

Metin Yıldırım, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre hayvanlara eziyet edenlere 499 lira para cezası kesildiğini, ayrıca Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün de eziyet edilen hayvana el koyduğunu hatırlattı.

Bu haber toplam 380 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber