Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Orman yangınlarına müdahale ekiplerine takviye
12 Temmuz 2014 / 09:08
Orman yangınlarına müdahale ekiplerine takviye
Adana Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yangın söndürme ekipleri, 150 geçici işçiyle güçlendirildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yangın söndürme ekipleri, 150 geçici işçiyle güçlendirildi.

Vali Mustafa Büyük, Sarıçam Orman İşletme Şefliği'nde işçilerin göreve başlaması nedeniyle düzenlenen törende, Türkiye'nin kalkınma, büyüme, gelişme noktasında istikrarı sağladığını, geçmişle kıyaslanmayacak güzelliklerin yaşandığını söyledi.

Başarı ve istikrara katkı sağlayan herkese teşekkür eden Büyük, "Başbakanımız'ın, hükümetimizin destekleriyle teşkilata katılan yeni işçilerimize hayırlı ve Uğurlu olsun diyorum. İşçilerimiz, orman teşkilatının çok önemli bir eksiğini tamamlamış olacak. Kurumsal yapısı güçlü, önemli bir kurumda göreve başlamış olacaklar. Bu, inşallah kendileri ve aileleri için gelecekteki mutluluklarının bir başlangıcı olur" dedi.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan da orman işçilerinin doğayı ve çevreyi koruduğunu, "akciğer görevi" gördüğünü ve 7 gün 24 saat görev yaptığını dile getirdi.

İnsan yaşamında evlenmek, çocuk yapmak gibi önemli kilometre taşlarından birinin de işe başlamak olduğunu anlatan Aslan, şöyle konuştu:

"Sendikalar sivil toplum örgütüdür. Temsil ettiği insanların ekonomik ve sosyal durumlarını geliştirmek için vardır. Sendikalar demokrasinin erken uyarı sistemleridir. Devleti temsil eden iktidarlar, hükümetler, 'bu sivil toplum örgütleri ne diyor?' diye kulak verdikleri an biliniz ki Türkiye fevkalade daha ileriye gidecektir. Biz, sendika olarak hiçbir zaman kavganın tarafı olmadık, hep çözümün ve barışın tarafı olduk. Biz işçiler ancak barış ve özgürlük ortamında ekmeğimizi büyütüyoruz. 12 Eylül öncesinden gelen bir kardeşiniz olarak ifade ediyorum, maalesef 12 Eylül öncesinde biz işçileri birileri kullandı ve sonunda darbe geldi. 12 Eylül darbesinin üzerinden 30 küsur yıl geçmiş olmasına rağmen hala alamadığımız haklarımız var."

Aslan, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, iş güvenliği konusunda işçileri uyardı.

Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer de kanun gereği 5 ay 29 gün çalışacak 150 işçiye hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Büyük, Aslan ve Acer bazı işçilere sertifikalarını verdi.

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber