Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Orman yangınında terör şüphesi
12 Eylül 2020 / 13:35
Orman yangınında terör şüphesi
Adana’nın Pozantı ilçesinde 3 gündür devam eden orman yangınına uçak ve helikopterler havadan müdahale etmeye başladı.

Pozantı’daki orman yangınına tekrardan havadan müdahale başladı 


Alına bilgiye göre, Çarşamba günü saat 11.25'te ilçeye bağlı Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu mevkisinde başlayan orman yangını hala kontrol altına alınamadı. Günün ilk ışıklarıyla beraber 1 uçak ve 6 helikopter yangına havadan müdahale etmeye başladı.

Helikopterlerin dışında, bir uçak, 53 arazöz, 18 su tankı ve iş makinaları da yangına karadan müdahalesi devam ediyor.
 
 
 
Pozantı’daki orman yangınında terör şüphesi
 Adana'nın Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay, 3 gündür devam eden orman yangınında terör şüphesi olduğunu belirterek, “Dün PKK terör örgütünün farklı bölgelerdeki yangınları sanki üstlenir şekilde paylaşımlarına tanıklık ettik. Kafamızda bir takım şüpheler var” dedi.


Adana’nın Pozantı ilçesi Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu mevkisinde 3 gündür devam eden orman yangınına müdahale devam ediyor. 1 uçak ve 6 helikopterin dışında, 53 arazöz, 18 su tankı ve iş makineleri yangınla mücadele ediyor.
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da yangınla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kontrollü devam ettiğini vurgulayarak, “Dün akşam itibariyle farklı bölgelerden 30’a yakın yine arazöz geldi. Şu an yangın kayalık bölgeye doğru hapsedilmiş durumda. İnsan sağlığını ve evleri tehdit eden bir unsur şu an kalmadı. İçin için yanıyor. Dün akşam rüzgarın etkisiyle yangın 3 noktada devam ediyordu. Bugün sonuç alacağımızı öngörüyoruz. Pozantı’da rüzgar etkisi çok yüksek değil ve o da bizim için avantaj. Bugün yangını kontrol altına alacağımız noktasında düşüncemiz var” diye konuştu.


Yangının çıkışının çok masum olmadığını kaydeden Başkan Çay, “Ülkenin çok değişik noktasında yangınlar çıkıyor. Otlar kurudu, iklim kuru gitti bunlar sebep belki ama ben eski bir terör uzmanıyım. Ben yangının başladığı yeri çok net gördüm ve sonrasında sahanın içerisinde tekrar alevlerin yükseldiğini gördüm. Kafamızda bir takım şüpheler var. Dün de PKK terör örgütünün farklı bölgelerdeki yangınları sanki üstlenir ve halklarını selamlar şekilde paylaşımlarına tanıklık ettik. Bu da bizim şüphelerimizle ilgili küçük de olsa bir tarafında durmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 696 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber