Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Operasyonlar Maliye Bakanlığı'na da sıçradı
18 Temmuz 2016 / 13:26
Operasyonlar Maliye Bakanlığı'na da sıçradı
15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası soruşturma ve operasyonlar sürüyor

Ülke genelinde çeşitli makam ve kademedeki binlerce şahıs hakkında, tespit, açığa alınma, gözaltı, sorgulama ve tutuklama süreçleri devam ediyor.

Başbakan Yıldırım Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Yıldırım darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını belirtirken muhalefet partilerine destekleri için teşekkür etti. Yıldırım darbe girişiminde bulunanların TSK'yı temsil etmediğini söyledi.

Yıldırım "Her ne kadar bu darbe girişimi TSK bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya kalkışanların TSK'nın vatanını, milletini, bayrağını seven subay, astsubay ve mensuplarıyla zerre kadar alakası yoktur. Bunlar asker elbisesi içine girmiş eli kanlı canilerdir, terör örgütünün mensuplarıdır. Bu işe kalkışanlar şunu bilmelidir ki; dökülen her damla kanın hesabını öyle bir çetin soracağız ki bunu görecekler. Eğer bu hesapları görmezsek bize, bu dünyada da öbür dünyada da rahatlık yok. Bu, bizim milletimize karşı en ulvi görevimizdir" diye konuştu. 

MERKEZ BANKASI İŞİNİN BAŞINDA 

Finans sisteminin sorunsuz çalıştığını belirten Yıldırım "Merkez Bankası da işinin başında, tedbir almak için hazır" yorumunu yaptı. 

Yıldırım konuya dair şu değerlendirmeyi yaptı; "Bugün itibarıyla finansal sistemimiz tıkır tıkır çalışıyor. Bankalarımız, borsamız çalışıyor. Merkez Bankası işin başında, ihtiyaç olunca gereken her türlü tedbiri almak için hazır bekliyor. Bugün ekonomik göstergelerdeki yaşanan değişim, Türkiye'nin normal günlerdeki değişiminden farklı değil. Değişim normal sınırlarda seyrediyor. Bu da şu demektir, bu darbe demokrasinin, milli iradenin temsilcisi siyasi otorite tarafından bastırılmış, hayat normale dönmüştür, piyasanın verdiği mesaj budur."

OPERASYON MALİYE BAKANLIĞI'NA DA SIÇRADI

Başbakan Binali, Yıldırım, yargı ve İçişler Bakanlığı'nın ardından Maliye Bakanlığı'da da operasyonların başladığını açıkladı. Yıldırım, bin 500 civarında Maliye Bakanlığı çalışanının da darbe girişimine karıştığını duyurdu.

Bu haber toplam 608 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber