Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Onlar okul yerine sokakta
29 Eylül 2015 / 08:36
Onlar okul yerine sokakta
Suriye'de savaştan kaçarak Adana'ya gelen çocuklar okula gitmek yerine eve ekmek götürmek için çalışmak zorunda

2015-2015 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Ancak yüzlerce çocuk aile ekonomisine katkıda bulunmak için çalıştıklarından okula başlayamadı. Bunların başında Suriye'deki iç savaştan canlarını zor kurtarıp Adana'ya yerleşen Suriyeli çocukların aileleri geliyor. 


14 yaşındaki Muhammet Recep iki yıl önce anne, babası ve 6 kardeşiyle birlikte Halep'ten kaçıp Adana'ya geldi. Recep, Adana'ya geldiğinde 6. sınıfa gidiyor okuyup doktor olmak istiyordu ancak Adana'da babası iş bulamadığı için annesi ve kardeşlerinin karnını doyurabilmek için atık kağıt toplayıcılığı yapmaya başladı. O günden sonra da çalışmaya mecbur olduğu için bir daha okula gidemeyince doktor olmakta onun için sadece hayallerde kaldı. 

Okulların açıldığı bugün boyundan büyük atık kağıt toplama el arabasıyla yollara düşüp kağıt toplayan Recep, "Suriye'de savaş var, bombalar patlıyordu evimiz yıkıldı. Bunun için kaçıp Adana'ya geldik. Benim bir sürü akrabam atılan bombalardan dolayı hayatını kaybetti. Biz hayatımızı zor kurtarıp buraya geldik" dedi.
 
Recep, okumak istediğini ancak çalışmaya mecbur olduğunu babasıyla kendisinin çalışıp ailelerine baktıklarını anlatarak, "Okul, Suriye'de kaldı artık çalışmaya mecburum" diye konuştu.

Suriye'den savaştan kaçan bir başka ailenin kız çocuğu okula gitmek yerine bugün kaldırımda mendil satarak aile ekonomisine katkıda bulundu.
Bu haber toplam 577 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber