Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Önce kuaföre sonra soyguna
08 Kasım 2019 / 13:29
Önce kuaföre sonra soyguna
Adana'da 6 evden 100 bin lira değerinde altın çaldığı iddiasıyla yakalanan 3 kız çocuğu tutuklandı.

Adana'da 6 evden 100 bin lira değerinde altın çaldığı iddiasıyla tutuklanan 3 kız çocuğunun hırsızlık yapmadan önce kuaföre gidip süslendikleri öğrenildi.

 
Adana genelinde son bir ayda 6 evden 100 bin lira değerinde altın çalınınca ev sahipleri polise başvurdu. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayların meydana geldiği mahallede pusu atıp beklemeye başladı. Polis bir taraftan da çevrede güvenlik kamerası araştırması yaptı.
 
Yapılan araştırmada, şüphelilerin aranması bulunan Gaco aşireti mensubu 16 yaşındaki iki kuzen E.Ç. ve D.Ç. ile 14 yaşındaki F.K. olduğu belirlendi. Polis, apartmanlara ev bakma bahanesiyle giren 3 kızın kapıları çalarak evlerin boş olup olmadığını kontrol edip, yangın merdivenlerinin kapı kilit dillerini röntgen filmiyle veya şampuan ambalajıyla kaydırarak açıp eve girdiğini belirledi. Ekipler, ayrıca şüphelilerin tanınmamak için kuaföre gidip süslendiklerini, taktıkları eşarp ve şapkayla yüzlerini gizlediklerini tespit etti.

Parmak izi bırakmamak için kapılara ellerinin tersiyle dokunan ya da ellerine çorap giyen 3 kız, polis tarafından hırsızlık yapmak için girdikleri bir apartmanda gözaltına alındı. Yaşları küçük olan şüpheliler, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 6 ayrı hırsızlık olayının suçlusu olarak nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 zanlı tutuklandı.

Güvenlik güçleri, yangın merdivenlerindeki evlerin kapısına hırsızların girmemesi için sürgülü bir kilit takmaları konusunda uyarıda bulundu.
Bu haber toplam 1,076 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber