Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Onay Başbakan'dan: 10 bin korucu geliyor!
26 Ağustos 2015 / 09:10
Onay Başbakan'dan: 10 bin korucu geliyor!
Başbakan’la buluşan köy korucuları, Ahmet Davutoğlu’ndan 10 bin yeni kadro ile maaşlara 500 TL seyyanen zam istedi, talep yerinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki günAnadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyeleri ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Toplantıya katılan korucular Davutoğlu'na çeşitli talepler aktardı.

Başbakan, “Kadro tahsisi hızlıca yerine getirilsin” dedi

Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Başbakan'a terörle mücadelede aktif görev alan köy korucularının sayısının 63 binden 46 bine gerilediğini, PKK ile aynı yöntemlerle mücadele edecek 22-35 yaşları arasında 10 bin yeni korucu kadrosunun ivedilikle tahsis edilmesini talep ettiklerini söyledi.

Davutoğlu'nun bu talepleri makul karşıladığını kaydeden Sözen, “Başbakan, 'kadro tahsisi hızlıca yerine getirilsin' dedi” ifadelerini kullandı.

Kabulde korucu maaşlarının da gündeme geldiğini anlatan Sözen, korucuların 1000 TL maaş ile geçinmekte zorlandıklarını ve 500 TL seyyanen zam talepleri olduğunu söyledi. Bunun yanında, bir yılda kısa namlulu silahı olmadığı için 13 korucunun şehit edildiğini belirten Sözen, “Başbakan Davutoğlu'ndan korucuların silah alımında harç parasından muaf tutulmalarını da istedik. Sorunu valilikler aracılığı ile çözeceklerini anlattı. Yeni düzenleme ile korucuların silah harçlarını valilikler karşılayacak” açıklaması yaptı.

BAŞKANLIK TALEBİ

Korucuların bugüne kadar yaşadıkları sıkıntılardan biri de koruculuk işlemlerini yürütecekleri bir merkezin bulunmaması. Korucular işlemlerinin tek merkezden yürütülmesi için Ankara'da Koruculuk Daire Başkanlığı kurulmasını talep etti. Korucuların diğer bir talebi ise Ankara'ya gittiklerinde aileleri ile huzur içinde kalmaları için Korucu Konuk Evi inşa edilmesi oldu.

Kaynak : Oktay Mehmet - Yeni Şafak

Bu haber toplam 383 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber