Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Omurga Cerrahisi uzmanları Adana'da
17 Aralık 2015 / 08:49
Omurga Cerrahisi uzmanları Adana'da
Doğu Akdeniz illerindeki sağlık merkezlerinde görev yapan omurga cerrahisi uzmanları, Adana’da bölgesel toplantıda bir araya geldi.

Doğu Akdeniz illerindeki sağlık merkezlerinde görev yapan omurga cerrahisi uzmanları, Adana’da bölgesel toplantıda bir araya gelip, iskeletin en önemli bölümü olan omurgada gelişen hastalıklar ve tedavi yöntemlerini değerlendirdi.


Moderatörlüğünü Prof. Dr. Metin Özalay’ın yaptığı toplantıda “Sagital Denge ve Spinal Osteotomiler” ile ilgili bilimsel sunumlar yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkent Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm sorumlusu Prof. Dr. Murat Ali Hersekli Türk Omurga Derneğinin bu senen ilk kez düzenlemiş olduğu 1. Bölgesel toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti. Türk Omurga Derneği Başkanı Prof. Dr. Teoman Benli, meslektaşlarına İtalya, Macaristan, ABD Hollanda ve İngiltere’de burs programları sunduklarını belirtip, bu eğitimlere başvuru yapmaları çağrısında bulundu.

Başkent Üniversitesi ve Türk Omurga Derneğinin birlikte organize ettiği Sagital Denge ve Spinal Osteotomiler konusundaki bölgesel toplantı, Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kışla Yerleşkesinde yapıldı. Toplantıda, Çukurova illerindeki sağlık merkezlerinde görev yapan uzman hekimler, omurgada gelişebilen deformasyonlar, vaka örnekleri ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi ve görüşlerini paylaştı.

Toplantının açılışında konuşan Türk Omurga Derneği Başkanı Prof. Dr. Teoman Benli, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri bölgesel toplantının organizesinde destek veren Başkent Üniversitesi’ne ve burada görevli meslektaşlarına teşekkür etti. Benli, omurga cerrahisi alanındaki bölgesel buluşmaların Antalya, Edirne ve Trabzon’da devam edeceğini bildirdi.

HEKİMLERİ BURS BAŞVURUSUNA DAVET ETTİ

Türk Omurga Derneği olarak burs programlarına büyük önem verdiklerini vurgulayıp, İtalya, Macaristan, ABD Hollanda ve İngiltere’deki üniversite ve meslek örgütleriyle işbirliği yaptıklarını da anlatan Prof. Dr. Teoman Benli, “İtalya’da ve Macaristan’da vertebra tümörleri konusunda çok iyi merkezlerde burs veriyoruz. Kongrelere katılım konusunda da burslarımız var. Lütfen bu kongrelere bildiri yollayınız. ABD’deki Washington Saint Louis’te de iki aylık klinik burs imkanı sunduk. Hollanda’da Utrech Üniversitesi’nde de iyi aylık çalışma bursu vereceğiz. İngiltere Omurge Cerrahisi Derneği ile yaptığımız işbirliği ile ülkemizden bir meslektaşımız, dört İngiliz uzman ile birlikte bu ülkedeki spinal cerrahi merkezlerini dolaşacak. Bu programın tüm masraflarını İngiltere’deki dernek karşılıyor. Bu burslar ilan edildikten sonra hepinizden başvuru bekliyoruz” diye konuştu. Ankara, İstanbul, Adana ve Sakarya’dan davet edilen değerli hocalar zengin bilimsel bilgilerini katılımcılarla paylaştılar. Oldukça geniş katılımı sağladığı bu toplantıya Maraş’tan Mersin’e kadar 80 civarında Ortopedi ve Beyin cerrahisi uzmanı katıldı. Gün boyu süren bölgesel toplantının ilk oturumunda, “Torakolomber Dizilim Prensipleri ve Sagital Denge”, “Servikal Dizilim Prensipleri ve Sagital Denge,”, “Cerrahi Planlama”; iki ayrı bölümde gerçekleşen ikinci oturumda ise “Torosik Deformitelerde Ponte Osteotomileri”, “Pedikül Çıkarma Osteotomisi”, “Egg-Shell Osteotomi”, “Servikal/Servikotorasik Osteomiler”, “Lomber Bölgede Osteotomi”, “Adult Deformitede Vertebral Kolon Rezeksiyonu” konuları ele alındı. Üçüncü oturumda ise "Komplikasyonlar ve Çözümleri ile Vaka Örnekleri"anlatıldı.

Toplantıda bilimsel sunumların yanında “Süleymaniye Külliyesi” ile ilgili araştırması olan Prof. Dr. Sait Naderi sunumu ve “Cerrahhane” isimli Doç.Dr. Ali İhsan Ökten’in fotoğraf sunusu gerçekleşti.
Bu haber toplam 1,007 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber