Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür ve Sanat Festivali
15 Ekim 2017 / 13:00
Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür ve Sanat Festivali
Adana’nın Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür ve Sanat Festivali, 21-22 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Yüreğir Belediye Başkanı  Mahmut Çelikcan, 2 gün sürecek festivalde Murat Kekilli ve Medeniyetler Korosu konserleri, halk oyunları, mehter gösterileri, Osmanlı  Saray Esvapları Defilesi, aşıklar atışması, 'Misis' konulu edebiyat ve tarih söyleşileri olacağını belirtti.

Festivale bütün Adanalıları davet eden Başkan Çelikcan, "Misis,  YüreğirBelediyesi restorasyon çalışmaları ve arkeolojik kazıları ile yeniden gün yüzüne çıkıyor. Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları Havraniye Kervansarayı,  Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Arkeolojik kazılar devam ettikçe tarihe ışık tutacak çok önemli eserlerin çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Yüreğir'i sadece  Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir proje yürüttüklerini ifade eden Çelikcan, bu projelerin turizm açısından  Adana'ya önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. 

Bu haber toplam 1,228 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber