Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ölüme sebep olan sürücüye hapis cezası
05 Mayıs 2015 / 19:23
Ölüme sebep olan sürücüye hapis cezası
Adana'da çarptığı motosikletteki kadının ölümüne, eşinin ise yaralanmasına sebep olan otomobil sürücüsü, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, 4 Ekim 2014'te Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'ndeki Adana Oto Center önünde meydana geldi. Motosikletle Kurban Bayramı ziyaretinden dönen Mustafa Emir (23) ve eşi Cansu Emir'e (20), arkadan gelen kırmızı renkli bir otomobil çarptı. Plakası alınamayan otomobilin sürücüsü, olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan 1 çocuk annesi Cansu Emir ise 9 gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Kazada yaralanan Mustafa Emir de hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.


Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Suç Araştırma Bürosu ekipleri, tamirhaneleri gezerek kırık far parçasından araç sahibi Yusuf Toprak'a ulaştı. Yusuf Toprak, olay günü otomobili Van'da askerlik yapan ve bayram iznine gelen kendisiyle aynı adı taşıyan yeğeni Yusuf Toprak'ın (22) kullandığını söyledi. Gözaltına alınan yeğen Yusuf Toprak tutuklandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle karar duruşmasına çıkan Yusuf Toprak, yaşanan olay nedeniyle çok üzgün olduğunu söyleyerek, “Keşke bu kaza hiç olmasaydı. Olay tamamen motosikletin aniden direksiyonu önüme kırması ile meydana gelmiştir” dedi.

Mahkeme heyeti, Yusuf Toprak'ı taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı, tutukluluk halinin de devamına karar verdi.
Bu haber toplam 456 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber