Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Okullararası halk oyunları yarışması
18 Mart 2014 / 08:05
Okullararası halk oyunları yarışması
Adana’da Okullararası Yıldız ve Genç Kız-Erkek Halkoyunları müsabakaları sona erdi.

28 okulun katıldığı müsabakalarda okulların dereceye girmek için gösterdikleri mücadele dikkati çekti.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Menderes Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalarda yaptığı konuşmada, öğrencilerin derslerinin yanı sıra gelenek ve kültürümüzü yansıtan halkoyunlarına hazırlanmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülkelerin en büyük zenginliğin kültür mirasları olduğunu, halkoyunlarının bunların başında geldiğini ifade eden Hadi, müsabakalara katılan tüm okulların gönüllerin birincisi olduğun belirterek şöyle devam etti: “Derslerin yanı sıra öğrencilerin sporla, sanatla, halkoyunları gibi kültürel faaliyetlerle uğraşmalarının gelişimleri için çok büyük yararı var. Örf, adet ve geleneklerimize ışık tutan halkoyunlarına ilgi duyan ve yaşatılmasını öncülük eden öğrencilere, bunları hazırlayan eğiticilere ve okul yöneticilerine, müzisyenlere, hepsinden önemlisi çocuklarını bu gibi aktivitelere yönlendiren teşvik eden velilere teşekkür ederim. Dileğimiz, burada dereceye girecek okulların Türkiye finallerinde kentimizi en iyi şekilde temsil etmeleridir. Çok iyi hazırlanmış yeteneklere öğrencilere sahip okullarımızın finallerden madalya ile döneceklerine inanıyorum.”

Hadi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile “et-tırnak” gibi olduklarını belirterek, okul sporlarından sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk’e çabalarından dolayı teşekkür etti.

“DÜĞÜNLERDE NEDEN ESKİSİ GİBİ HALKOYUNLARI YOK?”

Halkoyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı ve İl Koordinatörü Ali Özçelik, eskiden düğün ve bayramlarda halkoyunlarının daha yaygın olduğunu hatırlatarak, “Unutulmaya yüz tutan halkoyunlarını eski günlerine taşımak için herkese görevler düşüyor. Düğünlerde neden eskisi gibi halkoyunları yok? Kültürümüzü yaşatmak için okul yöneticilerine daha büyük görev düşüyor. Eski dönemlerde yarışlar 3-4 gün sürer ve 100 okul katılırdı. Yöneticilerden halkoyunlarına pozitif ayrımcılık bekliyoruz” diye konuştu.

Bu arada kategorilerinde şampiyon olan okullar şöyle:
Minikler Geleneksel Düzenlemesiz Dal: Seyhan Hürriyet İlkokulu
Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal: Çukurova Edibali İlkokulu
Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal: Seyhan Gülbahçe Orta Okulu
Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal: Sakarya Orta Okulu
Gençler Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Dal: Seyhan Şehitlik Anadolu Lisesi

Dereceye giren okullara kupa ve diğer ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk, Halkoyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Avşar, Halkoyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ali Özçelik, Halkoyunları Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Sert, hakemler ile okul müdürleri verdi.

Ödül töreninin ardından dereceye giren okullar, eğitici, hakem ve okul yöneticileri birlikte halay çektiler.

Bu arada, dereceye giren okulların 8-9 Nisan tarihleri arasında Hatay’da grup birinciliğine gideceklerini, Türkiye finallerinin ise Mayıs ayında yıldızların Eskişehir, gençlerin ise Adana’da yapılacağı da öğrenildi. 
Bu haber toplam 439 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber